Luonnon värit -työpajaviikko: Animaatio

Savesta muotoiltuja eläimiä.

Aika

7.7.2023 10.00 – 13.00 EET/EEST

Paikka

Lasten kulttuurikeskus Aurora

Järvenperäntie 1-3, 02940 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Lasten kulttuurikeskus Aurora

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Tällä taideviikolla leikitellään luonnon väriloistossa. Ohjelmassa mm. kasvipainantaa, kasviväreillä maalausta sekä savitaiteilua. Pujahdetaanpa taideviikolla myös animaation ihmeelliseen maailmaan. Päivittäin vaihtuva ohjelma.

Työpajatyöskentely toimii non-stop-periaatteella ja tapahtuu yhdessä oman aikuisen kanssa.

OHJELMA:

Tiistai 4.7. klo 10-13
Erilaisia kasveja ja kukkia voi hyödyntää upeasti kasvipainannassa. Tekniikoita on useita, joista tiistain taidepajassa tutustumme ainakin kahteen; yksinkertaiseen kasvipainantaan sekä sään salliessa aurinkopainantaan.

Työskentelyn tiimellyksessä voi maalia päätyä vaatteille, joten ei parhaita päälle! Kannattaa myös kurkistaa oma vaatekaappi läpi, jospa sieltä löytyisi jokin vanha puuvillapaita, lakana, tms., johon kasvipainantaa voi kokeilla!

Keskiviikko 5.7. klo 10-13
Monet kasvit ovat jo sellaisenaan kelpo kumppaneita kesän taidemaalareille, sillä niistä saa väriä paperille ihan vaan hinkkaamalla. Keskiviikkona tutustutaankin kasviväreillä maalaamiseen ja kokeillaan niiden käyttöä hinkaten suoraan paperille sekä maalaten eri kasveista uutetuilla vesiväreillä. Kasvivärit ovat siitä erityisiä, että niiden sävy voi muuttua huomattavasti ph-arvon vaihdellessa. Ja mitä se ph-arvo olikaan? Se selviää keskiviikkona, kun maalaamisen lomassa ihan huomaamatta opitaan myös pikkuisen kemiaa!

Torstai 6.7. klo 10-13
Millaisia erityisiä otuksia sinä haluaisit tavata lähimetsässä? Torstaina päästetään mielikuvitus valloilleen ja muovaillaan savesta tarueläimiä. Kannattaa säästää oma otus ja tulla perjantaina animaatiopajaan, jossa tarueläimet päästetään vapaaksi ja kuvataan animaatioita niiden seikkailuista Auroran pihalla.

Perjantai 7.7. klo 10-13
Perjantaina on animaatiopäivä! Herätetään torstain taruolennot henkiin rakentamalla niille oma pesä ulos luontoon ja kuvaamalla lyhyt animaatio. Jos et päässyt torstaina, ei hätää, ehdit kyllä muovailla oman otuksen perjantainakin.
Animaation kuvaamista varten tarvitset oman älylaitteen (kännykkä tai tabletti). Voit jo etukäteen ladata siihen StopMotion Studio animaatiosovelluksen. Se on ilmainen.

Työpajojen suunnittelu ja ohjaus: Mette Lagerstam
Työpajoihin on vapaa pääsy.

Tapahtuma on osa Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelujen Tulevaisuustarinoita -konseptia.

Tapahtuma somessa

  • Bodom
  • Järvenperä
  • Lippajärvi
  • Röylä
  • Högnäs
  • kulttuuritapahtumat