Kaupunki tavattavissa: Itärannan kaavaehdotus

Ilmakuva Itärannan kaava-alueesta, päällä ikoni jossa kaksi ihmistä ja teksti Kaupunki tavattavissa sekä Espoon logo.

Aika

6.6.2023 17.00 – 19.00 EET/EEST

Paikka

Tapiolan kirjasto

Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Tapahtumatila Heikki kirjaston perällä

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Lämpimästi tervetuloa kysymään ja juttelemaan Tapiolan Itärantaan suunnitteella olevasta kaavasta!

Piipahda rennolla vastaanotollamme, jossa alueen kaupunkisuunnittelijat vastaavat kysymyksiisi ja kertovat, miltä Itärannan viimeisimmät suojelu- ja täydennysrakennussuunnitelmat näyttävät.

Olemme tavattavissa tiistaina 6.6. klo 17–19 Tapiolan kirjastossa, joka sijaitsee Tapiolan kulttuurikeskuksessa. Löydät meidät kirjaston takanurkasta, kotoisasta tapahtumatila Heikistä.

Paikan päällä sinua tapaamassa ovat kaavan valmistelija Minna Järvenpää, liikennesuunnittelija Olli Koivula, maisema-arkkitehti Jenny Asanti ja aluearkkitehti Sampo Sikiö.

Kaupunki tavattavissa on Espoon kaupungin uudenlainen kohtaamismahdollisuus asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden välillä. Tapaaminen ei painotu asiantuntijoiden esityksiin, vaan ideana on kohdata ja keskustella.

Mistä Itärannan kaavassa on kyse?

Tapiolan Itärannassa, Otsolahden ja Hagalundintien välisellä alueella, on ollut jo pidempään vireillä kaavamuutos. Alue on osa Tapiolan alkuperäistä puutarhakaupunkia.

Tarkoituksena on suojella alueen arvokkaita rakennuksia ja viheralueita sekä tarkistaa kortteli- katu- ja puistoalueiden rajauksia. Lisäksi Harjuviita 5:ssä sijaitsevan pysäköintialueen tilalle suunnitellaan ympäristöön sopivaa uutta asuinkerrostaloa.

Kaavaehdotus liiteaineistoineen on nähtävillä 29.5.-27.6.2023 Espoon kaupungin verkkosivustolla. Löydät sen parhaiten kirjoittamalla sivun hakuun ”Itärannan asuinalueen suojelukaava”.

Lisätietoja Kaupunki tavattavissa -tapahtumasta: tuuli.aaltio@espoo.fi, +358 40 6369012
--
Turvallisen tilan periaatteet:

Haluamme, että tapahtumassamme on kaikilla hyvä olla, minkä vuoksi tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Kunnioitathan siis muiden rajoja. Älä myöskään tee turhia oletuksia kanssaolijoiden taustoista, sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai muista identiteettitekijöistä.

Kaikenlainen häirintä, syrjintä tai muu toisten rajojen rikkominen johtaa häiriköijän poistamiseen alueelta. Mikäli kohtaat häirintää tai ahdistavia tilanteita tapahtumassamme, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaan!

  • Tapiola
  • osallistuminen
  • asuminen
  • kirjastot
  • rakentaminen
  • ympäristö
  • kaupunkisuunnittelu