Sellosali 20 vuotta Gaalakonsertti

Mustalla pohjalla kultaisia laineita ja teksti Gaalakonsertti, konserttien päivämäärät 15. ja 16.9. sekä Sellosalin 20-vuotislogo.

Aika

15.9.2023 19.00 – 21.00 EET/EEST

Paikka

Sellosali

Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Sellosali

Hinta

  • 35/25 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €/lippu)

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Salin täydeltä elävän kulttuurielämyksen lumoa jo 20 vuotta! Sellosali juhlistaa tasavuosiaan gaalakonsertilla, jossa monilahjakkaiden taiteilijoiden matkassa kuljetaan vuodesta 2003 tähän päivään. Luvassa on viihdyttävä musiikillinen ilotulitus ja käsin poimittu kattaus kahden vuosikymmenen parasta kotimaista musiikkia.

Ikimuistoiset biisit ja tunnelmallisimmat melodiat kuullaan neljän solistin, Sami Saaren, Nina Tapion, Aili Järvelän ja Petrus Kähkösen tulkintoina. Monitaituri, tv:stä tuttu Katja Lappi johtaa juhlaorkesteria, ja illan juontavat iki-ihanat Krisse Salminen ja Mikko Silvennoinen. Solistien tulkitsemat kappaleet kuljettavat tarinaa vuodesta 2003 tähän päivään – mutta koska Sellosali on tunnettu monipuolisena kulttuurin ja kaikkien musiikin lajien näyttämönä, on juhlissakin luvassa tähtiluokan yllätyksiä jazzin, laulumusiikin ja taidemusiikin maailmoista. Julkistamme yllätysesiintyjät myöhemmin, jää kuulolle!

Gaalakonsertin musiikillinen sisältö rakentuu vuosien 2003–2023 kotimaisista hiteistä. Katja Lappi luo kappaleiden sovittajana uusia jännittäviä versioita: miltä kuulostaisi hittibiisi ”Syntisten pöytä” tangon rytmissä ja elektronisin maustein? Tai Juicen säveltämä, Jonna Tervomaan uuteen kukoistukseen nostama iki-ihana Rakkauden haudalla folk-retrohenkeen sovitettuna? Krisse Salminen ja Mikko Silvennoinen tarjoavat musiikista taustatietoa ja takaavat hersyvällä huumorilla höystetyn illan, jossa viihtyy jokainen.

Juhlaorkesterissa soittavat Juho Puronaho (kitarat, banjo, mandoliini), Kalle Ylitalo (basso), Sami Zimmermann (klarinetti, saksofoni, koskettimet) ja Janne Mathlin (rummut, perkussiot).

Juontajat:

Krisse Salminen on stand up -koomikko, näyttelijä ja juontaja. Hän on viihdyttänyt suomalaisia omintakeisella prinsessatyylillään jo reilut 20 vuotta. Krissen lavahahmo ei säästele glittereissä eikä koruissa.

Mikko Silvennoinen on toimittaja, tuottaja ja juontaja, joka on monelle tuttu Euroviisujen ja UMK:n selostajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Yle Nuoret -kokonaisuuden vastaavana tuottajana. Hänellä on myös oma podcast-sarja All Male Panel.

Laulusolistit:

Suomalaisen soulin keulahahmona tunnettu Sami Saari on laulaja, kitaristi ja monipuolinen lauluntekijä. 1990-luvun lopulta asti hän on niittänyt mainetta radiohiteillään kuten Ainutkertainen, Mä teen oikein ja Onnen kyyneleet. Legendaarisen Veeti & The Velvetsin lisäksi Saari on muun muassa laulanut Dallapén solistina ja juontanut musiikkiohjelmia soolouransa ohessa. Uusin yhtye, Sami Saari ja Jazzpojat on elämäniloisen jazziskelmän sanansaattaja.

Nina Tapio on tehnyt pitkää uraa laulajana sekä musikaalinäyttelijänä. Hänet tunnetaan mm. Taikapeili-yhtyeestä, Idols-tuomaristosta sekä lukuisista musikaaleista kuten Mamma Mia, We Will Rock You ja Les Miserables. Ninan upea ääni on tuttu myös monista piirroselokuvista. Kansainvälistä uraa hän on tehnyt Adiemus-yhtyeen kanssa. Syksyllä 2023 Nina Tapio tähdittää Helsingin Kaupunginteatterin ”Rakas Evan Hansen”-musikaalia.

Musiikin luova sekatyöläinen Aili Järvelä tunnetaan sielukkaana tulkitsijana ja monipuolisena musiikintekijänä. Soolouransa ohessa Järvelä vaikuttaa muun muassa Etno-Emma-palkitussa Bergå Folk Projectissa sekä muusikko-näyttelijänä ja musiikin säveltäjänä Katrina-musikaalissa, joka saa ensi-iltansa tammikuussa 2024 Lilla Teaternissa. Järvelä julkaisi viimeisimmän sooloalbuminsa ”Älä pelkää” keväällä 2023.

Petrus Kähkönen on monitaitava näyttelijä-muusikko, joka sai kiinnityksen Helsingin kaupunginteatteriin 21-vuotiaana ja esiintyi kymmenissä näytelmissä ja musikaaleissa. Vuodesta 2019 Petrus on jatkanut uraansa freelancerina. Hänen viimeisimpiä roolejaan ovat olleet Helsingin kaupunginteatterin hittimusikaalin Kinky Bootsin Charlie, Tampereen Teatterin Notre Damen Kellonsoittajan Quasimodo sekä Anastasian Dimitri. Petrus tunnetaan myös ääninäyttelijänä sadoista piirretyistä ja kymmenistä animaatioelokuvista, kuten Turbon Turbona, Trollsin Risuna ja Frozen 2:n Kristofina.

Kapellimestari:

Konsertin musiikillisena johtajana, juhlaorkesterin kapellimestarina ja kappaleiden kuratoinnin sekä sovituksen taustavoimana toimiva muusikko Katja Lappi on tuttu monen tv-ohjelman pianisti-kapellimestarina. Taustaltaan espoolainen Katja Lappi on tehnyt paljon sävellys- ja sovitustöitä niin teatteriin kuin televisioon. Hänen tunnetuimpia töitään televisiolle ovat mm. Siskonpeti, Putous ja Rakkaat lapset.

Kesto 2 h, sis. väliajan

  • Leppävaara
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat