Tule mukaan suunnittelemaan Kulttuuriaukiota ja sen ympäristöä

Kulttuuriaukio ja sen ympäristö mm. Espoon kulttuurikeskus, Keskustorni ja keskusallas.

Aika

1.2.2023 klo 17.00 – 19.00 EET/EEST

Paikka

Espoon kulttuurikeskus

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Louhisali

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Kulttuuriaukion kaavaehdotusta valmistellaan juuri nyt. Ilmoittaudu mukaan asukkaille ja muille kiinnostuneille suunnattuihin kahteen työpajaan, jotka järjestämme Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa, Kulttuuriaukio 2, keskiviikkona 1.2.2023 ja tiistaina 14.2. 2023 klo 17–19. Työpajat fasilitoi Arkkitehtikoulu ARKKI. Osallistujiksi toivotaan monipuolista joukkoa ”vauvasta vaariin” eli tule paikalle koko perheen voimalla!

Ensimmäisessä työpajassa ideoidaan tulevaisuuden Kulttuuriaukiota, Tapiontoria ja Aarne Ervin aukiota sekä alueen kävely- ja pyöräily-yhteyksiä. Toisessa työpajassa jatkokehitellään ideoita kolmiulotteisesti luonnostellen. Työpajojen tuloksista kootaan yhteenveto. Työpajojen tulokset ovat osa kaavahankkeen valmisteluaineistoa.

Ilmoittaudu 1.2. työpajaan 30.1. mennessä ja toiseen 14.2. työpajaan 12.2 mennessä osoitteessa: bit.ly/ilmokulttuuri

Mistä on kyse?

Espoon kaupunki päivittää Kulttuuriaukion asemakaavaa. Asemakaava on nyt ehdotusvaiheessa ja se tulee nähtäville arviolta syksyllä 2023. Kulttuuriaukion ympäristöä kehitetään monimuotoiseksi kulttuurin ja liike-elämän kokonaisuudeksi. Alueelle suunnitellaan myös asumista. Kulttuurikeskuksen yhteyteen suunnitellaan uusi teatterirakennus. Myös kulttuurikeskuksen rakennushistorialliset arvot turvataan.

Kaupinkalliontien varteen suunnitellaan uutta liike- ja toimistorakentamista sekä asuinrakentamista täydentämään nykyistä kokonaisuutta. Kulttuuriaukion eteläreunaan suunnitellaan uusia liike- ja toimitiloja. Keskustornin ja Tapiontorin liikekeskuksen rakennushistorialliset arvot turvataan kaavamuutoksessa. Huoltojärjestelyjä suunnitellaan palvelemaan paremmin ympäristön kehittämistä.

Pääset Kulttuuriaukion verkkosivuille tämän sivun yläosassa olevasta espoo.fi -linkistä tai kopioimalla bit.ly/kulttuuri1406 selaimeen.

Työpajat järjestää kaupunkisuunnittelukeskus yhteistyössä Arkkitehtikoulu Arkin, kulttuurin tulosyksikön ja kaupunkitekniikan kanssa.

Lisätiedot työpajoista:
Mervi Romppanen, 050 5246026, mervi.romppanen@espoo.fi

Turvallisen tilan periaatteet: Haluamme, että tapahtumassamme on kaikilla hyvä olla, minkä vuoksi tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Kunnioitathan siis muiden rajoja. Älä myöskään tee turhia oletuksia kanssaolijoiden taustoista, sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai muista identiteettitekijöistä. Kaikenlainen häirintä, syrjintä tai muu toisten rajojen rikkominen johtaa häiriköijän poistamiseen alueelta. Mikäli kohtaat häirintää tai ahdistavia tilanteita tapahtumassamme, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaan!

Tapahtuma somessa

  • Tapiola
  • kaupunkisuunnittelu