Karamzinin kulttuurihetki: Niin kauas kuin omat siivet kantaa - Kati Outisen monologi

Valokuva Outisesta lavalla

Aika

12.5.2022 klo 11.00–12.00

Paikka

Lasten kulttuurikeskus Aurora

Järvenperäntie 1-3, 02940 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Lasten kulttuurikeskus Aurora

Hinta

  • 12 / 15 € Liput: 12 € (+ toim. maksu alk. 1 € / ostos) Lippupiste: lippi.fi ja Lippupisteen palvelupisteet Liput ovelta 15 € Kaikukortti käy.

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Käsikirjoitus, ohjaus, puvustus, lavastus: Kati Outinen
Näyttelijä: Kati Outinen

Alli on aina ollut kiltti. Alli sai aina koulussa kiitettäviä numeroita, etenkin käytöksessä. Alli valmistui yliopistosta kiittäen hyväksyttynä. Nyt Allilla on diagnosoitu muistisairaus. Alli haluaa olla siinäkin kiitettävä. Ja hyväksytty.

”Niin kauas kuin omat siivet kantaa” on monologi muistista ja minuudesta. Sen päähenkilö on Alli, työikäinen ihminen, muistisairas. Alli yrittää pärjätä muuttuneessa arjessaan. Allin uusi elämä on sarja hauskoja, liikuttavia, absurdeja ja traagisia tilanteita, joissa Alli yrittää luovia parhaan kykynsä mukaan.

Käsikirjoituksen pohjana ovat näyttelijä-käsikirjoittaja Kati Outisen omat kokemukset muistisairaiden vierellä kulkemisesta, keskustelut muistisairaiden ja heidän omaistensa kanssa, erilaiset dokumentit, tutkimukset, esseet, kolumnit ja fiktiot. Materiaalia kertyy koko ajan lisää, sillä niin monella Outisen kohtaamalla ihmisellä on koskettavia, hulluja ja hauskoja tarinoita sairauden kosketuksesta elämään.
Outisen monologi luo siltaa järjen ja sydämen välille ja sen tarkoitus on lisätä ymmärrystä ja keskustelua muistisairaiden ja heidän läheistensä välillä. ”Miksi surra sitä, mihin ei enää kykene, kun voi iloita siitä, mitä vielä osaa.”

Esityksen jälkeen on mahdollisuus keskusteluun esiintyjän ja katsojien välillä.

Monologi 30 min sekä keskustelua 30 min

Huom. Tällä kertaa ei kahvitarjoilua eteisruuhkien välttämiseksi.


KARAMZININ KULTTUURIHETKET

Esitys kuuluu Karamzinin kulttuurihetkien aikuisille suunnattuun tapahtumasarjaan (ent. Karamzinin kahvihetket). Lasten kulttuurikeskus Aurora tarjoaa kauniin ympäristönsä eri ikäisten kulttuurielämyksille. Träskändan kartanon ja puiston kupeessa sijaitseva Aurora Karamzinin rakennuttama Tilanhoitajan pihapiiri on rauhoittava ympäristö. Kaunis Meijerin sali tuo esiintyjät ja yleisön lähelle toisiaan.

HUOMIOITA

Konsertti pidetään Meijerin rakennuksessa, joka on Auroran korttelin rakennuksista Järvenperäntienpuoleisin.

Noudatamme tilaisuuksissamme voimassa olevia koronaan liittyviä viranomaissuosituksia. Ajankohtaiset korona- ja turvallisuusinfot löydät osoitteesta https://www.espoo.fi/fi/koronainfo-ja-turvallisuusohjeet

  • Bodom
  • Järvenperä
  • Lippajärvi
  • Röylä
  • Högnäs
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat