Etäasukastilaisuus: Mäkkylänkujan kaavaehdotus

Havainnekuvassa puukerrostalojen välisellä suojaisalla pihalla leikkii lapsia.

Aika

16.12.2021 klo 15.0017.00

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kaavaehdotukseen Mäkkylänkujan uusista puukerrostaloista! Alueen asukkaille ja muille kiinnostuneille suunnattu tilaisuus järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä 16.12.2021 klo 17–19.

Esittelemme ehdotusvaiheessa olevan kaavan sisältöä ja uuden asuinalueen korttelisuunnitelmaa sekä avaamme uudistuksen taustoja. Käymme myös läpi asukkaita askarruttaneita liikenteen kysymyksiä sekä alueelta poistuvan pallokentän kohtaloa. Samalla kokoamme yhteen asukkaiden näkemyksiä kaavaehdotuksesta.

Kaavaehdotusta on muutettu luonnosvaiheen jälkeen vastaamaan paremmin asukkaiden toiveita: Rakentamisen kokonaismäärää on kevennetty ja sen painopistettä siirretty kauemmaksi pientaloista.

Paikalla kaavan sisältöjä valottamassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat ainakin vastuuvalmistelija Jukka Anttila, Leppävaaran alueen projektinjohtaja Mika Rantala, liikennesuunnittelija Kati Vuorinen sekä korttelisuunnitelmaa rakennuttaja Skanskalle laativa arkkitehti Jaakob Solla. Espoon kaupunkisuunnittelulautakuntaa tilaisuudessa edustaa valtuutettu Auli Elolahti.

Pääset liittymään etätilaisuuteen kopioimalla tämän linkin selaimeesi: https://bit.ly/Mäkkylänkuja1612

Ei ennakkoilmoittautumista, nähdään Teamsissa!

Huom! Osallistumiseen tarvitset toimivan verkkoyhteyden ja tietokoneen tai puhelimen, jossa on mikrofoni ja mielellään myös kamera. Halutessasi voit tulla jo 16.45 alkaen testaamaan mikrofonin toimivuutta.

Mistä on kyse?

Asemakaavan muutos koskee Mäkkylässä Kehä I:n ja Mäkkylän puistotien liittymän vieressä olevaa koulu- ja päiväkotialuetta.

Nykyiset melu- ja ilmanlaatumääräykset eivät enää mahdollista koulu- ja päiväkotitoiminnan jatkamista Mäkkylänkujan alueella. Nykyisten toimintojen siirtyessä uusiin tiloihin, koulu- ja päiväkotirakennukset puretaan ja niiden tilalle rakennetaan puurakenteisia asuinkerrostaloja.

Samalla Mäkkylän puistotien ja Mäkkyläntien liittymän yhteyteen varataan tontti päivittäistavarakaupalle.

Kaavaehdotus on nähtävillä 29.11. - 30.12.2021 Espoon kaupungin verkkosivustolla. Löydät sen parhaiten kirjoittamalla sivun hakuun ”Mäkkylänkujan puukerrostalot”.

Tapahtumailmoituksen kuva: Arkkitehtitoimisto Konkret

Tapahtuma somessa

  • Leppävaara
  • Lintuvaara
  • Online-tapahtuma
  • osallistuminen
  • asuminen
  • rakentaminen
  • ympäristö
  • kaupunkisuunnittelu