Muovin tarina -näyttely

Muovin tarina -roskasta tuotteeksi näyttelyn tunnuskuva

Aika

1.12.2021 klo 07.00 – 23.1.2022 klo 14.00

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Ruukinranta

Järjestäjä

Kestävä Espoo

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Muovin tarina -näyttelyssä tutustut muoviroskan kaikkiin vaiheisiin sen matkalla roska-astiasta uusiomateriaaliksi ja uudeksi tuotteeksi.

Muoveja käytetään paljon ja niillä on keskeinen merkitys yhteiskunnassamme. Kiertotaloudessa muovijäte hyödynnetään raaka-aineena ja se muutetaan hyödyllisiksi tuotteiksi. Kun muovin sisältämä hiili saadaan säilymään kierrossa pitkään, vähennetään ilmastopäästöjä ja säästetään luonnonvaroja.

Näyttelyssä tuodaan näkyväksi tarina siitä, kuinka kasvavasta muovijätevirrasta voidaan tuottaa kestäviä ja vähähiilisiä tuotteita. Muovin tarina – roskasta tuotteeksi -projektissa on kerätty muovia espoolaisista kouluista. Pilottikouluina toimivat Olarin ja Ruusutorpan koulut, joissa oppilaat pääsevät perehtymään aiheeseen projektin aikana.

Muoviroskaa on tutkittu ja työstetty Lahdessa LAB-ammattikorkeakoulun muovilaboratoriossa. Kierrätysmuovista on suunniteltu ja muotoiltu erityisesti ulkokalusteita ja muita kaupunkiympäristöön tarkoitettuja esineitä. Niitä valmistetaan kierrätysmuovista 3D-tulostusta hyödyntäen. Näyttelyssä näet kierrätysmuovin eri käsittelyvaiheet ja siitä suunnitellut tuotteet.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9–15 ja su klo 10–16. Itsenäisyyspäivänä 6.12., uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. klo 10–16. Suljettu joulunpyhinä 24.-26.12.2021.

Tulethan näyttelyyn vain terveenä. Noudata hyvää käsihygieniaa, pidä turvavälit ja käytä kasvomaskia. Rajoitamme kävijämäärää.

Muovin tarina – roskasta tuotteeksi on Espoon kaupungin ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteinen projekti, joka on saanut rahoitusta Ympäristöministeriön Muovitiekartan kokeilu- ja pilotointihankkeen tukiohjelmasta. Projekti on alkanut vuoden 2021 alussa ja jatkuu syyskuun loppuun 2022 saakka.

Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa hastageillä #KestäväEspoo / #HållbartEsbo / #SustainableEspoo

  • Laajalahti
  • Leppävaara
  • näyttelyt
  • ympäristö