Kaavakävely + pyöräily: Lasihytti, Kauklahti

Harjakattoisia kerrostaloja, jonka edessä puita, jokivarsi ja joen yli kulkeva silta, jolla seisoo ihminen. Sadesää.

Aika

18.11.2021 klo 15.0017.00

Paikka

Pysäköintialue LP Viljatori

Vantinportti 3, 02780 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Kokoonnutaan Viljatorilla, radan pohjoispuolella Vantinportin pysäköintialueen vieressä. Osoite Google Mapsissa on Vantinportti 1, ajo Hansatien kautta.

Järjestäjä

Kaupunkisuunnittelu

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Lasihytin kaava-alueeseen paikan päällä 18.11. klo 17–19! Avoimella kaavakävelyllä tapaat Lasihytin asemakaava-alueen suunnittelijoita ja perehdyt kaavan tärkeimpiin teemoihin.

Kokoonnumme klo 17 Viljatorilla, radan pohjoispuolella Vantinportin pysäköintialueen vieressä. Osoite: Vantinportti 1, ajo Hansatien kautta. Yhteisen alustuksen jälkeen kuljemme asiantuntijoiden vetämissä pienryhmissä hieman eripituisia ja eri teemoihin painottuvia reittejä. Samalla kuulemme osallistujien näkemyksiä kaavaehdotuksesta.

Tapaaminen on suunnattu etenkin Kauklahden asukkaille ja muille uudesta asuinalueesta kiinnostuneille.

Yksi pienryhmä kulkee pyörillä koko kaava-alueen läpi. Jos haluat osallistua pyöräilyryhmään, ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen marno.hanttu@espoo.fi.

Varaa mukaan säänmukaista vaatetusta, hyvät kengät ja tasku- tai otsalamppu jos satut omistamaan sellaisen. Jos osallistut pyörällä, on pyörässäsi oltava valot. Suosittelemme käyttämään tilaisuudessa oman harkinnan mukaan kasvomaskia. Ei ennakkoilmoittautumista, nähdään paikan päällä!

Kaavaehdotus tutuksi jo etäinfossa?

Kaavakävelyn lisäksi järjestämme 9.11. klo 17–19 etäasukastilaisuuden, jossa esittelemme ehdotusvaiheessa olevan kaavan sisältöjä ja kuulemme asukkaiden näkemyksiä kaavaehdotuksesta. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, lämpimästi tervetuloa, vaikka molempiin! Lue lisää tapahtumailmoituksesta: https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:af6jguw43i


Mistä on kyse?

Kauklahden juna-aseman tuntumaan suunnitellaan keskustaa täydentävää Lasihytin asuinaluetta. Suunnittelualue sijaitsee Vanttilan ja Kauklahden kaupunginosissa. Tällä hetkellä alueella sijaitsee lähinnä teollisuus- ja varastorakennuksia.

Lasihytin rakentaminen tuo alueelle noin 4000 uutta asukasta. Suunnitteella on viihtyisää, kylämäistä kaupunkiasumista Espoonjoen kulttuurimaisemassa.

Kaavoituksella varmistetaan alueen suojelukohteiden, luontoarvojen ja uudisrakentamisen yhteensovittaminen. Erityistä huomioita kiinnitetään Espoonjoen ekologisen yhteyden vaalimiseen.

Kaavaehdotus on nähtävillä 1.–30.11. Espoon kaupungin verkkosivustolla. Löydät sen parhaiten kirjoittamalla sivun hakuun aluenumeron 522400

Tapahtumailmoituksen kuva: Näkymä Lasiruukin alueesta Espoonjoen ylittävän Lasihytti-kadun suunnasta katsottuna. Havainnekuvan on tehnyt Arkkitehtitoimisto Anttila&Rusanen.

Tapahtuma somessa

  • Kauklahti
  • Vanttila
  • osallistuminen
  • asuminen
  • ulkoilu
  • rakentaminen
  • ympäristö
  • kaupunkisuunnittelu