Etäasukastilaisuus: Lasihytti, Kauklahti

Vaaleita harjakattoisia rakennuksia, kivijalkapalveluita, puita, ihmisiä, kevyen liikenteen väylä ja autoilukatu.

Aika

9.11.2021 klo 15.00–17.00

Paikka

Internet

Liity mukaan tästä linkistä: https://bit.ly/Lasihytti0911

Järjestäjä

Kaupunkisuunnittelu

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

bit.ly(ulkoinen linkki)

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Lasihytin alueen kaavaehdotukseen! Asukkaille ja muille kiinnostuneille suunnattu tilaisuus järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä 9.11.2021 klo 17–19.

Esittelemme ehdotusvaiheessa olevan kaavan sisältöjä ja kerromme, miten asukaspalaute on tähän mennessä vaikuttanut ehdotukseen. Lisäksi kokoamme yhteen asukkaiden näkemyksiä ehdotuksesta.

Kaavan sisältöjä valottamassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat ainakin vastuuvalmistelija Sonja Sahlsten, aluearkkitehti Outi Reitmaa, liikennesuunnittelija Marno Hanttu ja maisema-arkkitehti Katariina Peltola. Espoon kaupunkisuunnittelusta.

Puheenjohtajana toimii Antti Aarnio kaupunkisuunnittelulautakunnasta. Mukana kaavaehdotusta kommentoimassa myös Kauklahti-seura. Etätilaisuuden käytännöissä avustaa vuorovaikutusasiantuntija Tuuli Aaltio.
Liity mukaan tästä linkistä:
https://bit.ly/Lasihytti0911

Ei ennakkoilmoittautumista, nähdään Teamsissa!

Huom! Osallistumiseen tarvitset toimivan verkkoyhteyden ja tietokoneen tai puhelimen, jossa on mikrofoni ja mielellään myös kamera. Halutessasi voit tulla jo 16.45 alkaen testaamaan mikrofonin toimivuutta.

Tutustutko kaava-alueeseen mieluummin paikan päällä?

Etäinfon lisäksi järjestämme 18.11. klo 17–19 kaavakävelyn, jossa tutustut alueeseen kävellen yhdessä suunnittelijoiden kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, lämpimästi tervetuloa, vaikka molempiin! Lue lisää kaavakävelyn tapahtumailmoituksesta: https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:af6jgzay2m


Mistä on kyse?

Kauklahden juna-aseman tuntumaan suunnitellaan keskustaa täydentävää Lasihytin asuinaluetta. Suunnittelualue sijaitsee Vanttilan ja Kauklahden kaupunginosissa. Tällä hetkellä alueella sijaitsee lähinnä teollisuus- ja varastorakennuksia.

Lasihytin rakentaminen tuo alueelle noin 4000 uutta asukasta. Suunnitteella on viihtyisää, kylämäistä kaupunkiasumista Espoonjoen kulttuurimaisemassa.

Kaavoituksella varmistetaan alueen suojelukohteiden, luontoarvojen ja uudisrakentamisen yhteensovittaminen. Erityistä huomioita kiinnitetään Espoonjoen ekologisen yhteyden vaalimiseen.

Kaavaehdotus on nähtävillä 1.–30.11. Espoon kaupungin verkkosivustolla. Löydät sen parhaiten kirjoittamalla sivun hakuun aluenumeron 522400

Tapahtumailmoituksen kuva: Kaavaehdotuksen havainnekuva on Lasihytin alueelta, Asemarannan katunäkymästä. Havainnekuvan on tehnyt INARO.

Tapahtuma somessa

  • Kauklahti
  • Vanttila
  • Online-tapahtuma
  • osallistuminen
  • asuminen
  • rakentaminen
  • ympäristö
  • kaupunkisuunnittelu