#MuovinTarina Twitter-chat

Kuvassa näkyy puhelinta pitävä käsi, jossa Twitterin kirjautumissivu

Aika

14.10.2021 klo 09.00–10.00

Paikka

Internet

Twitter

Järjestäjä

Espoon kaupunki

Hinta

Vapaa pääsy

Miten lisätään muovin kierrätystä? Miten kierrätettyä muovia tulisi hyödyntää? Pitäisikö muovin käyttöä vähentää?

Espoon kaupungin ensimmäinen twitter-chat eli tunnin mittainen keskustelu twitterissä järjestetään torstaina 14.10 klo 12–13 aihetunnisteella #MuovinTarina. Mukaan on pyydetty muovin ja muovin kiertotalouden asiantuntijoita, mutta kuka tahansa voi osallistua.

Näin osallistut keskusteluun:

Twitter-chat alkaa lämmittelykysymyksellä muovisista tavaroista, joten voit ottaa jo valmiiksi kuvan jostain muoviesineestäsi.

1. Kysymykset esitetään yksi kerrallaan Espoon kaupungin twitter-tililtä (@EspooEsbo) ja voit vastata joko kaikkiin tai pelkästään osaan kysymyksiin.

2. Muista aloittaa vastauksesi kysymyksen numerolla, esimerkiksi ensimmäiseen kysymykseen V1.

3. Käytä twiitissäsi tunnistetta #muovintarina.

4. Seuraa keskustelua ja kommentoi muiden vastauksia. Löydät muut vastaukset tunnisteen avulla.

Tule mukaan keskustelemaan!

Muovin tarina – roskasta tuotteeksi on Espoon kaupungin ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteinen projekti, jossa parannetaan muovin kiertoa. Espoo lisää muovin kierrätystä muun muassa kouluissa sekä kasvattaa asukkaiden tietämystä muovin kiertotaloudesta. LAB-ammattikorkeakoulu taas tutkii espoolaisten koululaisten lajittelemaa muovijätettä. Sekalaiselle muovijätteelle pyritään löytämään uusia käyttökohteita 3D-robottitulostusta hyödyntäen, ja projektissa syntyneitä prototyyppejä on tarkoitus sijoittaa Espoon kaupunkitilaan. Projekti on saanut rahoitusta ympäristöministeriön muovimiljoona-tukiohjelmasta ja se jatkuu syyskuun 2022 loppuun.

Lisätiedot linkista: https://www.espoo.fi/fi/espoon-kaupunki/kestava-kehitys/kestava-espoo/kestava-espoo-ohjelman-projektit/muovin-tarina-roskasta-tuotteeksi

Tapahtuma somessa

  • Online-tapahtuma
  • osallistuminen
  • yrittäjyys
  • työ
  • hyvinvointi
  • ympäristö
  • päätöksenteko