Opi museossa

Talomuseo Glims tarjoaa opastuksia ja työnäytöksiä kaikenikäisille oppijoille. Glimsissä saat tietoa ja elämyksiä samalla kertaa.

Tutustu yleisölle avoimiin opastuksiin ja työnäytöksiin Glimsin tapahtumakalenterissa. 

 

Koulu- ja päiväkotiryhmien museokäynnit ja opastukset

Suosittelemme opastusta koulujen ja päiväkotiryhmien museokäynnille. Monipuolisia opastuksia on tarjolla kaikenikäisille, teemme myös teemaopastuksia tilauksesta. Opastuspalvelumme ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus-  ja koululaisryhmille opettajineen. Opettajat pääsevät myös tutustumaan ilmaiseksi museon näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun.

Varaukset

Varaathan ajan museokäyntiin hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa aiemmin, soittamalla Talomuseo Glimsiin ti–pe klo 9–16, puh. 09 816 27337. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien.

Ryhmän tiedot

Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi! 

Opastuskielet

suomi, ruotsi, englanti.

Ruokailu

Jos suunnittelet pitempää museokäyntiä, eväiden syöminen museon alueella on mahdollista. Eväiden syönnistä on hyvä sopia oppaan kanssa etukäteen. Glimsin yleisö-wc sijaitsee alapihalla kahvilarakennuksen päädyssä.

Valmistautuminen museokäyntiin

Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään.
Säänmukainen varustus on tärkeää. Glimsin tuvassa ollaan suojassa sateelta, mutta tupa ei ole yhtä lämmin kuin luokkahuone koulussa!

Muistathan, että oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla!

Opastukset päiväkoti- ja eskariryhmille

Opastukset alakoululaisille

Opastukset yläkoululaisille

Opastukset toisen asteen opiskelijoille

Työnäytökset

Talomuseo Glimsissä järjestetään runsaasti erilaisia työnäytöksiä, joihin ryhmät voivat osallistua. Työnäytösten aiheet ja esiteltävät vanhat käsityötaidot vaihtelevat vuodenkierron mukana.

Historiaa verkossa kouluille

Tutustu Talomuseo Glimsin etätarjontaan luokasta käsin. Kiinnostaisiko osallistuminen etäoppitunnille?
Tai etsitkö kiinnostavia aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Tai miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voit hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. Tarjolla on myös erilaisia tulostettavia tehtäviä ja oheismateriaalia opettajille, joiden avulla voit helposti ja kevyesti tutustua tarjoamiimme verkkosisältöihin.
Lue lisää Historiaa verkossa kouluille -sivulta. 

Espoon keskus