Saaristomuseo Pentala

Saaristomuseo Pentala on täydellinen kesäpäivän retkikohde. Pentalan saaressa merellinen Espoo näyttää parhaat puolensa. Vierailu Saaristomuseossa on kokonaisvaltainen elämys, jossa yhdistyvät merimatka, historia, kulttuurimaisema ja Pentalan saaren omaleimainen luonto.

Saaristomuseon Gurlin talo on kotimuseo, jossa aika on pysäytetty kalastajan leski Gurli Nyholmin elämän viimeiseen kesään 1986. Ruokokattoisessa ranta-aitassa on nähtävillä ympärivuotisesta kalastuksesta kertova näyttely. Voit myös astua sisään myös yhteen Espoon vanhimmista asuinrakennuksista, 1700-luvun lopulla rakennettuun kalastajamökkiin, jonka ikkunasta voit ihailla samaa merimaisemaa kuin aikanaan Pentalassa lomailleet kesäasukkaat.

Yhdistä museovierailuun luontoretkeilyä ja lounas saaristossa. Luontopolku alkaa museoalueelta ja johtaa luonnonkauniille Pentalan järvelle ja Diksandin rannalle. Pentalaan voit tuoda mukanasi omat eväät tai nauttia museoalueen Cafe Lillstuganin ja Saaristoravintola Pavenin tarjoamista herkuista. Museokaupasta voit ostaa tuliaiset omaan kotiin tai lahjaksi.