Pohjois-Espoo

Tutustu Pohjois-Espooseen

Pohjois-Espoon suuralueeseen kuuluvat Bodomin, Kalajärven, Lahnuksen, Lakiston, Luukin, Niipperin, Perusmäen, Röylän, Vanhakartanon ja Velskolan kaupunginosat.

Asutus on pientalovaltaista ja se keskittyy Järvenperän, Niipperin ja Kalajärven alueille. Muu osa Pohjois-Espoota koostuu pienistä kylistä ja Nuuksion erämaa-alueesta.

Pohjois-Espoolla on suuri merkitys Espoo-strategiassa, sillä se mahdollistaa pientaloasumisen luonnonläheisessä ympäristössä, lähellä palveluita. Pohjois-Espoon kehittymistä ohjaava yleiskaava on parhaillaan käsittelyssä. Siinä Espoon pohjois- ja keskiosiin kaavaillaan noin 55 000 uutta asukasta. Alueelle laaditun yleiskaavaehdotuksen tavoitteena on, että muutos toteutuu kestävällä tavalla niin ihmisen, luonnon kuin taloudenkin näkökulmasta.

Pohjois-Espoon alueella on useita järviä, monipuolisia ulkoilureittejä, golf-kenttiä ja muun muassa Pohjoismaiden suurin vesipuisto Serena. Nuuksion kansallispuisto(ulkoinen linkki) tarjoaa merkittyjä reittejä ja luontopolkuja luonnossa liikkujille.

Lisätietoa Pohjois-Espoosta

Mika Rantala

Projektinjohtaja+358 46 877 2843

Leppävaara

Kalajärvi