Nuori Espoo ja Erasmus+ nuorisovaihdot

Espoon nuorisopalveluissa toteutettava Nuorisovaihto on EU:n tukema kansainvälinen 13–17-vuotiaiden nuorten ryhmien tapaaminen, jonka nuoret suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä nuorisonohjaajien ja ulkomaisten nuorten ryhmien kanssa.

Kuva: Taneli Lahtinen

Maksuttomilla nuorisovaihdoilla uusia kieli- ja kulttuuritaitoja sekä kokemuksia yhdessä ulkomaalaisten nuorten kanssa

Nuorisovaihtojen kautta tarjoamme nuorille mahdollisuuden oppia kieli- ja kulttuuritaitoja sekä vaihtaa kokemuksia ulkomaalaisten nuorten kanssa, kivan yhdessä tekemisen kautta. Toiminta perustuu nuorten aktiiviseen osallisuuteen toiminnan kaikissa vaiheissa, iloa ja luovuutta unohtamatta.

Nuorisovaihdot tapahtuvat pääasiassa nuorten vapaa-ajalla eikä niistä veloiteta osallistumismaksua. Tavoitteenamme on, että yhä useampi espoolaisnuori saa vapaa-ajalla mahdollisuuksia kehittää osaamistaan elämää ja ammatillista tulevaisuuttaan varten. Nuoret saavat osallistumisestaan ja oppimisestaan Youthpass-todistuksen, joka voi parhaimmillaan helpottaa opiskelu- ja työpaikan saamisessa.

Kuka voi hakea mukaan?

Kuka vain 13-17-vuotias espoolaisnuori tai nuorten ryhmä voi hakea mukaan. Tule mukaan joko yksin, kaverin kanssa tai isommassa porukassa.

Miten pääsen mukaan? 

VUONNA 2023 toteutamme yhden nuorisovaihdon. Hakeminen nuorisovaihtoon alkaa 1.9.2023. 

Lisäksi osallistumme kumppaniksi yhteen nuorisovaihtoon ja koulutamme työntekijöitämme kansainvälisyystoimintojen toteuttamiseen.  

 

Usein kysytyt kysymykset