April Jazz Club + WeeGee

April Jazz Clubin, Näyttelykeskus WeeGeen ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteistyössä tuottama klubisarja tuo livemusiikin museoympäristöön. Konsertteihin on vapaa pääsy.

April Jazz Club + WeeGee 4.3.2022: Josu Mämmi TrioKuva: Josu Mämmi Trio

April Jazz Club + WeeGee jatkuu keväällä 2022

Kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina EMMAn Aitiossa esiintyy viisi kiinnostavaa kotimaista jazzkokoonpanoa. Konsertteihin ja museoidemme näyttelyihin on vapaa pääsy klo 17–21.

Pe 4.3. klo 18
Josu Mämmi Trio

Josu Mämmi Trio soi jazzin, elektronisen ja neoklassisen musiikin rajapinnoilla modaalisten harmonioiden, aleatoriikan ja improvisaation sekä generatiivisen elektronisen musiikin kohdatessa. Säveltäjä-perkussionisti Josu Mämmin lisäksi yhtyeen omaleimaisen soundin muodostavat sellisti Aino Juutilainen ja trumpetisti Martti Vesala.

Aino Juutilainen - sello
Martti Vesala - trumpetti
Josu Mämmi - perkussiot, elektroniikka

Pe 1.4. klo 18
Levottomat Klovnit – Kadi Vija & Arttu Takalo

Vibrafonisti Arttu Takalo ja laulaja Kadi Vija esittävät muun muassa Edith Södergranin, Esa Kaartamon ja Kalle Aholan lauluteksteihin sävellettyjä kappaleitaan ja heittäytyvät improvisoimaan. Takalon viimeisimmältä ”Levoton klovni”-albumilta tuttu yhteistyö laulaja Kadi Vijan kanssa muodostaa kuulaan vibrafonin ja taipuisan laulun hybridin, joka kurottaa laulelman, jazzin ja taidemusiikin suuntiin.

Kadi Vija, laulu
Arttu Takalo, vibrafoni

Pe 6.5. klo 17.30
F# feat. Pepa Päivinen

Pianisti Sid Hillen, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Markus Ketolan trio F# yhdistää improvisaation ilottelua, jännittäviä äänimaisemia ja tekstuureja sekä tiukkaa groovea. Spontaanisti etenevät esitykset ovat aina tuoreita ja pitävät niin yleisön kuin itse muusikotkin varpaillaan. Keväällä 2022 yhtyeen toisella levyllä ja nyt myös lavalla mukana on saksofonistilegenda Pepa Päivinen.

Sid Hille, piano
Jori Huhtala, basso
Markus Ketola, rummut
Pepa Päivinen, saksofoni

Seuraa tapahtumaa Facebookissa ja tule kokemaan musiikki museoympäristössä!

Klubit tuotetaan yhteistyössä April Jazzin ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa. 

Noudatamme tilaisuuksissa AVIn kulloinkin voimassa olevia koronapäätöksiä sekä OKM:n ja THL:n ohjetta hygieniajärjestelyistä.