Espoossa on yli 90 kenttää, jotka voidaan hyvinä talvina jäädyttää luistelukentiksi. Yhden keskikokoisen luistelukentän jäädyttämiseen kuluu noin 120 kuutiota vettä. Kentän jäädyttäminen kestää ihannekeleillä, eli 5-10 asteen pakkasella, vajaan viikon. Jos pakkasta on liikaa, yli 20 astetta, jää alkaa halkeilla. Luistelukenttä säilyy hyvänä niin kauan, kun mittari näyttää miinusta tai nollaa. Heti kun mennään nollan puolelle, jää alkaa pehmetä. Ulkoliikunta.fi kertoo Espoon luistelukenttien ja tekojäiden kunnon. Sivulta selviää kentän sijainti, milloin se on viimeksi huollettu, onko kentällä pukutilat sekä tekojäiden osalta myös aukioloajat. Kentillä luistellaan omalla vastuulla.

Luistelukentistä:

  • Kenttien jäädytystilanne ja kenttien kunto kerrotaan ulkoliikunta.fi(ulkoinen linkki)-palvelussa, jota kenttien kunnossapitäjät päivittävät. 

  • Jäädytettäviä kenttiä on n. 80. Kenttien huoltokierrokset aloitetaan aamuisin aina eri kentiltä. Näin kentät saadaan luistelukuntoon tasapuolisesti, eivätkä tietyt kentät ole kunnossa aina ennen muita.

  • Valot laitetaan päälle ja maalit sekä penkit tuodaan kentälle vasta kun kenttä saadaan luistelukuntoon. 

  •  Auraus ja jäädytys tehdään päivittäin sääolojen (lämpötila, sade) mukaan. 

  • Kenttien jäädytystä jatketaan ainakin helmikuun loppuun saakka. Tämän jälkeen kenttiä hoidetaan auraamalla maaliskuun puoleen väliin saakka tai niin pitkään kuin olosuhteet sallivat.

  • Retki-/matkaluistelu on sallittua kaikilla jääkentillä, mutta suosittelemme Tapiolan Jääpuutarhaa, jossa on "kiertolenkki". Pidempi matkaluistelurata tehdään Oittaalle, kun sää-/jääolosuhteet ovat suotuisat. Radalla luistellaan aina omalla vastuulla.

Yhteystiedot ja palvelut