Lapsiperheille

KAMU tarjoaa lapsille monipuolista tekemistä historian parissa: Vaunutreffit tarjoavat historiaa kaikilla aisteilla vauvalle ja vanhemmalle. Perheiden museotunnilla pääset itse kokeilemaan ja kokemaan museossa. Ja Lasten Museofestareilla nautitaan festaritunnelmasta!

Hiplaa historiaa! Perheiden museotunti lauantaisin KAMUSSA 

Perheiden museotunnilla pääsee itse kokeilemaan ja kokemaan museossa. Museotunti pidetään ajankohtaisessa näyttelyssä ja se on tarkoitettu koko perheelle! Viikonloppuisin järjestettävät opastukset ja työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan. Katso tulevan viikonlopun museotunnin teema KAMUn tapahtumasivuilta.

Vaunutreffit – Historiaa kaikilla aisteilla vauvalle ja vanhemmalle

Kuukauden ensimmäisenä torstaina KAMUssa järjestetään vanhemmille yhteinen, mukava hetki vauvan kanssa. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Vaunutreffeillä tutustutaan historiaan yhdessä toisten vanhempien kanssa moniaistisesti, itse kokeilemalla. Vaunutreffeille on vapaa pääsy.
Katso Vaunutreffien kausiohjelma!

Lasten Museofestarit keväisin 

Näyttelykeskus WeeGeen museot järjestävät vuosittain oman festivaaliviikonlopun lapsiperheille. Kurkkaa edellisvuosien festaritunnelmia ja tarkista, koska on seuraavat festarit WeeGeen sivuilta.

WeeGeen kesäleirit 

Kesäisin WeeGeellä järjestetään viikon mittaisia leirejä, jotka on tarkoitettu 7–10-vuotiaille lapsille. Osallistuminen edellyttää, että lapsella on ensimmäinen kouluvuosi takanaan. Leireillä puuhataan kaikissa Näyttelykeskuksen museoissa, ja viikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa. Leireillä on tärkeää kokeminen, yhdessä tekeminen ja onnistumisen ilo.
Lue lisää leireistä ja ilmoittaudu mukaan WeeGeen sivustolla

Kulttuurineuvola

Espoon kaupunginmuseo osallistuu kulttuurineuvolatoimintaan Espoon neuvoloiden avoneuvolan yhteydessä. Kulttuurineuvola tukee arjen vanhemmuutta, äitien ja isien jaksamista ja koko perheen hyvinvointia antamalla tietoa, tukea ja neuvoja kulttuurin näkökulmasta. Kulttuurineuvola haluaa innostaa perheitä kulttuurin ja taiteiden pariin, tekemään, kokemaan ja saamaan elämyksiä ja virtaa arkeen.
Kulttuurineuvola-ajat voi tarkistaa Espoon kaupungin sivuilta tai kulttuurineuvoloiden ilmoitustaululta.