Opi museossa

KAMU Espoon kaupunginmuseon oppimispalvelut tarjoavat moniaistisen ja monialaisen kurkistuksen menneisyyden ihmisten elämään. Museon toimipisteistä ympäri Espoota löydät katsottavaa, kokeiltavaa ja kosketeltavaa eri-ikäisille oppijoille. Museo on tuottanut myös kiinnostavia digisisältöjä, jotka on räätälöity kouluille.

KAMU kutsuu päiväkoti-, perhepäivähoito- ja oppilasryhmät museovierailulle!

Vierailu tukee kouluopetusta ja sen voi hyvin yhdistää useisiin eri oppiaineisiin. Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat: 
KAMU WeeGeellä
Talomuseo Glims
Saaristomuseo Pentala
Huvilamuseo Villa Rulludd
Koulumuseo Lagstad

Tutustu kaupunginmuseon koululaisopastuksiin museokohteiden sivuilta tai Opi museossa -esitteestä ja valitse yksi tai useampi käynti vuodessa ryhmällesi. Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat maksuttomia kaikille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opiskelijoiden ryhmille. Opettajat pääsevät tutustumaan ilmaiseksi näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun näyttämällä OAJ:n korttia. 

Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ryhmän kanssa ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään. Museokäynnin aikana opettajan on tärkeä pitää ryhmä koossa. 

Lainaa historiaa luokallesi 

Mistä on muinaiset kalaverkot tehty? Mitä pelejä keskiajalla pelattiin? Mistä saatiin ruokaa ennen vanhaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia museon lainapaketeista eri aikakausilta. Kosketeltavien ja kokeiltavien esineiden lisäksi paketit sisältävät tietoa aikakaudesta ja tarjoavat ideoita ja malleja tekemällä oppimiseen. Opetuspaketit 1.-3. on suunniteltu peruskoulun opetuksen tueksi, mutta niitä voi hyödyntää myös muussa opetustoiminnassa. Lainapaketti 4 on suunniteltu varhaiskasvatusikäisille (1-6-vuotiaille).

Laina-aika on 1-3 viikkoa sopimuksen mukaan. Espoolaisille oppilaitoksille ja päiväkodeille lainaus on maksutonta, muille lainamaksu on 50 €/lainakerta. Opetuspaketit ovat noudettavissa KAMUsta, Näyttelykeskus WeeGeeltä (Tapiola) museon aukioloaikoina.

Varaukset ja lisätietoja: p. +358 9 81657052 / kaupunginmuseo@espoo.fi 

Valitse ryhmällesi sopiva lainapaketti

Historiaa verkossa kouluille

Tutustu etätehtäviin Tapiolan arkkitehtuurista tai lähde inspiroivalle retkelle, jossa sukelletaan Kaija ja Heikki Sirenin arkkitehtuurin maailmaan.
Tai etsitkö kiinnostavia aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Tai miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voit hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. Tarjolla on myös erilaisia tulostettavia tehtäviä ja oheismateriaalia opettajille, joiden avulla voit helposti ja kevyesti tutustua tarjoamiimme verkkosisältöihin.
Lue lisää Historiaa verkossa kouluille -sivulta. 

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS  

KAMU Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat osa KULPS – kulttuuri- ja liikuntapolkua. Se on Espoon kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma, joka tarjoaa maksuttomia kulttuuri- ja liikuntakäyntejä esikoululaisille ja peruskoululaisille, osana opetussuunnitelman mukaista opetusta.   
Espoon kaupunginmuseon kaikki koululaispalvelut ovat Mielin määrin -palveluita lukuun ottamatta Saaristomuseon Pentalan retkipäiväpakettia, joka on Kerran lukuvuodessa -palvelu 4.-6.-luokille. Tutustu kaupunginmuseon koululaisopastuksiin museokohteiden sivuilta tai Opi museossa -esitteestä. 

Kulttuurikurkkaus

Espoon lastenkulttuuripalvelu Kulttuurikurkkaus vie kulttuuria ja taidetta päiväkoteihin. Kulttuurikurkkauksessa kulttuurin ammattilaiset vierailevat päiväkodeissa esiintymässä ja pitämässä työpajoja. Lisäksi kasvattajien kurkkauksissa kulttuuritoimijat perehdyttävät varhaiskasvatuksen henkilöstöä kulttuurin tekniikoiden hyödyntämiseen lasten kanssa. 
Kaupunginmuseon kulttuurikurkkaus koostuu tunnin pituisesta päiväkodin henkilökunnalle suunnatusta Kasvattajan kurkkauksesta ja päiväkodille lainattavasta, moniaistisesta Ruoka-aika-materiaalipaketista. Paketin teemana on ruoka eli jokapäiväinen ja tuttu asia niin ennen kuin nyt ja jokaisessa kulttuurissa!  

Uutiskirje opettajille 

Tilaa KAMU Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista oppimiseen suunnatuista palveluista. Tilaa uutiskirje!(ulkoinen linkki)

Lapsia kurkistelemassa sisälle Otsonpesään.Kuva: Arkkitehtuurimuseo