Kuvakokoelmat

KAMUn kuvakokoelmissa näkyy Espoo ja espoolainen elämä 1800-luvulta nykypäivään. Jos kaipaat kuvia esimerkiksi Espoonkartanon herrasväen kahvikutsuista, Tapiolan puutarhakaupungin arkkitehtuurin helmistä, sieniretkistä Nuuksiossa, sisällissodan ajan Leppävaarasta, purjehduskilpailuista Suvisaaristossa tai lähiöarjesta Kirstinmäessä, käänny KAMU Espoon kaupunginmuseon puoleen.

Kuva-arkistokokoelmiin voit tutustua ja digitoitua aineistoa etsiä Finna-palvelusta ekm.finna.fi

Voit myös lähettää tiedusteluja sähköpostiin museokokoelmat@espoo.fi. Vastaamme sähköpostiin mahdollisimman pian, kesän aikana noin parissa viikossa.

Kuvakokoelmat Finnassa

Kuvakokoelmissa on yli 200 000 kohdetta, joista suurin osa on valokuvia. Kuvia digitoidaan jatkuvasti, ja niitä julkaistaan Finna-hakupalvelussa.
Selaa kuvia Finnassa(ulkoinen linkki)

Voit tulla katsomaan kuvia myös museon toimistotiloihin Näyttelykeskus WeeGeellä. Tutkijan opastuksella on mahdollista tehdä hakuja digitoituun aineistoon tietokannassamme. Tarvittaessa voit tutkia myös alkuperäiskuvia. Sovithan käyntiajan etukäteen.

Kuvahinnasto ja toimitusehdot

Valokuvien digitointi, perusmaksu (A4-A3, 300 dpi) 25 €

Tilatut kuvat toimitetaan sähköisessä muodossa. Vedoksia tai tulosteita ei voida toimittaa. Kuvat luovutetaan kertakäyttöoikeudella. Julkaistaessa on mainittava Espoon kaupunginmuseo sekä valokuvaajan nimi, jos tiedossa.
Espoon kaupungin tilaamiin rakennushistoriallisiin selvityksiin kuvat toimitetaan veloituksetta. Hinnasto on vahvistettu Espoon kaupungin kulttuurilautakunnassa.

Onko sinulla jotain, jota haluaisit lahjoittaa museolle?
Katso ohjeet Tutustu kokoelmiin -sivulta

KuvaKamut - vapaaehtoistyötä kuvakokoelmien parissa 

Vapaaehtoisista harrastajakuvaajista koostuva KuvaKamut -ryhmä auttaa museota dokumentoimaan nyky-Espoota. Jäsenet kuvaavat espoolaista elämää ja muuttuvaa kaupunkia, sekä omista lähtökohdistaan että museon kanssa ideoiduista teemoista. KuvaKamut täyttävät itse kuvatiedot museon tietokantaan kuvakokoelmien intendentin opastuksella. Valitut kuvat tallennetaan museon kokoelmaan, ja julkaistaan kaiken kansan nähtäville ja käyttöön Finna.fi-hakupalvelussa.

Tapiolan keskustorni on Aarne Ervin suunnittelema ja se valmistui vuonna 1961.Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo