Tutustu kokoelmiin

KAMU Espoon kaupunginmuseo kokoaa alueen menneisyyttä ja nykyisyyttä yhdessä kaupungin asukkaiden kanssa. Museo tallentaa muun muassa espoolaisen teollisuuden ja kaupungistumisen vaiheita. Myös nykyajan elämän ilmiöitä dokumentoidaan.

Selaa kokoelmia Finnassa

Finna on hakupalvelu, jossa voit selata KAMU Espoon kaupunginmuseon kuvia, esineitä ja arkistokokoelmia.
Tutustu KAMUn Finnaan(ulkoinen linkki)

Tuhansia tarinoita tallennettuna museon kokoelmiin

KAMUn kuvakokoelmissa näkyy Espoo ja espoolainen elämä 1800-luvulta nykypäivään.
Lue lisää kuvakokoelmista

Kokoelman esineet kertovat Espoon historiasta, esimerkiksi vanhan maalaispitäjän elämänmenosta. Talletamme myös nykypäivän espoolaisten elämää, arkea ja juhlaa. 
Lue lisää esinekokoelmista

KAMUn museoarkistoon tallennetaan erilaisia asiakirjoja, karttoja, rakennuspiirustuksia ja muistitietoaineistoja. Kokoelmissa on myös painotuotteita, lehtiä ja kirjoja sekä jonkin verran av-aineistoja. 
Lue lisää arkistosta

Kokoelmakartta esittelee kokoelmien painopisteitä

KAMU on mukana valtakunnallisessa TAKOn Kokoelmakartta-palvelussa. Sivustolla saat käsityksen KAMUn kokoelman painopisteistä. Palvelu esittelee myös sellaisia kokoelmia, joita ei vielä voi selata verkossa Finna-palvelussa tai joita ei ole vielä luetteloitu tietokantoihin. Esimerkiksi tutkimusaihetta etsivälle palvelu tarjoaa ehtymättömän runsaudensarven.
Siirry Kokoelmakartalle(ulkoinen linkki)

Onko sinulla jotain, jota haluaisit lahjoittaa museolle? 

Museo ottaa mielellään vastaan Espooseen liittyviä esineitä, kuvia ja kirjallista aineistoa. Kun haluat tehdä museolle lahjoituksen, otathan etukäteen yhteyttä. Kerrothan yhteydenotossa aineistosta mahdollisimman paljon taustatietoja, jotta museon asiantuntijat voivat arvioida sen sopivuutta kokoelmaan.
Ota yhteyttä: museokokoelmat@espoo.fi

Tutustu KAMUn kokoelmapolitiikkaan:

Kauklahden lasitehtaan tuotteita. Kuva: Rauno Träskelin / KAMU Espoon kaupunginmuseo