Suunnittelualueen rajaus ja kaupungin hallinnoimat metsät ja niityt kartalla.

Itä-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma 2021-2031

LuonnonhoitoEspoon keskusLeppävaara

Sijainti

Itä-Espoo.

Suunnittelualueella oli ennestään useita vanhoja suunnitelmia. Nyt viimeisteltävä suunnitelma päivittää vanhoja suunnitelmia laajempana Itä-Espoon kokonaisuutena. Uusi suunnitelma toimii pohjana vuosittaisten metsätyöohjelmien kokoamiseen seuraavalla kymmenvuotisjaksolla alueella. Suunnitteluun liittyvät maastotyöt tehtiin kesän ja syksyn 2020 aikana.

Suunnitelmaa tehdään vuorovaikutteisesti alueen asukkaiden ja sidosryhmien kanssa.

Syksyllä 2020 järjestettiin metsäkävelyitä suunnittelualueella sekä kerättiin palautetta, kommentteja ja yleisiä toiveita alueen kehittämisestä ja hoidosta sähköisillä asukas- ja sidosryhmäkyselyillä, kiitoksia kaikille osallistujille!

Suunnitelmaluonnos tuotiin asukkaiden sekä sidosryhmien kommentoitavaksi otakantaa.fi(ulkoinen linkki) -verkkopalveluun keväällä 2021, jossa suunnitelma-aineistoon pystyi tutustumaan ja antamaan palautetta, kommentteja sekä keskustella ja esittää kysymyksiä Itä-Espoon suunnitelma-alueen luonnonhoidosta. Suunnitelman karttarajaukset ja perustiedot julkaistiin myös Espoon karttapalvelusta. Perinteisiä asukasiltoja ei järjestetty koronatilanteen vuoksi.

Avoimen kommentoinnin aikana kerätty palaute koottiin kommentointiajan jälkeen osaksi suunnitelmaa ja viimeistelty suunnitelma esitellään lopulta Espoon kaupungin tekniselle lautakunnalle hyväksyttäväksi vuoden 2021 lopulla.

Lisätietoja suunnitelmasta: Espoon kaupungin luonnonhoitoyksikkö, metsäsuunnittelija Tero Alatalo tero.alatalo@ espoo.fi.