Esteettömyys, saavutettavuus ja yhdenvertaisuus Näyttelykeskus WeeGeellä

Pyrimme huomioimaan moninaiset yleisöt palvelujen ja sisältöjen suunnittelussa. Koulutamme henkilökuntaa ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme sidosryhmiä ja yleisöämme kuunnellen. Hyödynnämme toiminnassamme asiantuntijoita ja yhteistyökumppaniemme osaamista.

Esteettömyys

Saapuminen näyttelykeskukseen

Käyntiosoite: Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Autopaikkojen esteettömyys: Esteettömiä parkkipaikkoja on 3. Esteettömät paikat sijaitsevat Näyttelykeskuksen edessä, lastauslaiturin vieressä.

Esteettömät parkkipaikat lastauslaiturin vieressä.Kuva: Pekka Rousi
Parkkipaikka-alue, esteettömät parkkipaikat oikealla kuvassa. Kuva: Pekka Rousi

Näyttelytilojen esteettömyys

Rakennukseen saapuminen: Pääsisäänkäynnin vasemmanpuoleinen ovi on automaattiovi.

Info: Neuvontapiste ja lippukassa sijaitsevat Näyttelykeskus WeeGeen aulassa, noin 20 askelta pääovelta suoraan eteenpäin.

Pyörätuoli ja rollaattori: Liikkumisesteetön sisäänkäynti. Invataksi voi jättää ja noutaa museovieraan pääsisäänkäynniltä. Osoite taksia tilatessa on Ahertajantie 5, Espoo. Pyörätuoleja ja rollaattoreita on lainattavissa aulasta pääovesta saavuttaessa vasemmalla seinustalla, mustan seinäkkeen takana.

Opaskoira: opas-, avustaja- ja hypokoirat ovat tervetulleita.

Naulakko: Ilmaiset, lukolliset säilytyslokerot sijaitsevat 1. kerroksessa. Itsepalveluperiaatteella toimiva vaatesäilytys sijaitsee pohjakerroksessa (K). Ulkovaatteet, sateenvarjot, suuret laukut, reput ja pyöräilykypärät on jätettävä säilytykseen.

Hissi: Esteetön hissi rakennuksen muihin kerroksiin sijaitsee aulassa kahvilan vieressä, pääovesta saavuttaessa oikealla, säilytyslokeroiden takana.

WC: Wc-tiloja on 1. kerroksessa kahvilan vieressä ja Collection Kakkonen -näyttelyn tiloissa, pohjakerroksessa (K) sekä 2. kerroksessa Mauri Kunnas -näyttelytilan vieressä. Esteettömät wc-tilat sijaitsevat 1. kerroksessa kahvilan vieressä, Collection Kakkonen -näyttelyn tiloissa, pohjakerroksessa (K) ja 2. kerroksesta Mauri Kunnas -näyttelytilan vierestä. Pohjakerrokseen (K) ja 2. kerrokseen on esteetön kulku hissillä. Sukupuolineutraalit wc-tilat sijaitsevat 1. kerroksessa Collection Kakkonen -näyttelyn tilassa.

Esteetön WC-tila kahvilan vieressä 1. kerroksessa. Kuva: Pekka Souri
Esteettömät ja sukupuolineutraalit WC-tilat Collection Kakkonen-näyttelytilassa 1. kerroksessa.Kuva: Pekka Rousi
Esteetön WC-tila pohjakerroksessa (K). Kuva: Pekka Rousi
Esteetön WC-tila Mauri Kunnas -näyttelytilan vieressä 2. kerroksessa.Kuva: Pekka Rousi

Lastenhoito: Lastenhoitohuone on pohjakerroksessa (K) wc-tilojen yhteydessä. Lisäksi 1. kerroksen kahvilan viereisessä esteettömässä wc-tilassa ja 2. kerroksen esteettömässä wc-tilassa on hoitopöydät.

Hoitopöytä pohjakerros (K) WC-tilojen yhteydessä.Kuva: Pekka Rousi

Lastenrattaat: Lastenrattaita voi lainata aulasta, pääovesta saavuttaessa vasemmalla seinustalla, mustan seinäkkeen takana.

Ravintola: Ravintola sijaitsee 1. kerroksessa.

Museokauppa: EMMA Shop sijaitsee 1. kerroksessa.

Lepohuone: Lepohuone on 2. kerroksessa EMMA-museon tiloissa. Museon henkilökunta ohjaa huoneeseen pyydettäessä.

Akustiikka: Tila on betoninen ja ajoittain hälyisä.

Futuro-talon esteettömyys

Kulku Futuro-talolle tapahtuu 1. kerroksesta, Collection Kakkonen -näyttelyn kautta. Ulko-oven edessä on pieni kynnys (3 cm), jota on helpotettu kynnysrampilla. Futuron sisälle ei ole esteetöntä kulkua, mutta taloon voi tutustua ulkona betonilaatoista tehdyllä tasanteella.

Futuro-talolle johtavan ulko-oven kynnys (3cm).Kuva: Pekka Rousi
Futuro-talon portaat.Kuva: Pekka Rousi
Futuro-talon oviaukko.Kuva: Pekka Rousi

Saavutettavuus

Tiedollinen saavutettavuus

WeeGee pyrkii viestinnässään selkeyteen ja ymmärrettävyyteen.

Digitaalinen saavutettavuus

Tarjoamme tietoa näyttelykeskuksen sisällöistä ja tapahtumista verkossa. Espoon kaupunki pyrkii takaamaan espoo.fi-palvelun saavutettavuuden Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme asianmukaisia saavutettavuusstandardeja. Lue lisää espoo.fi-palvelun saavutettavuudesta.

Yhdenvertaisuus

Pyrimme siihen, että jokainen voi nauttia talomme tiloista, tapahtumista ja toiminnoista. Pidämme huolta työntekijöidemme ajankohtaisesta koulutuksesta yhdenvertaisuuteen sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen liittyvistä asioista. Olemme kaikki vastuussa turvallisemmista tiloista. Lue meidän turvallisemman tilan periaatteet täältä.

Sisäisen yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteena on parantaa organisaation toiminnan yhdenvertaisuutta.

WeeGeellä on nollatoleranssi syrjinnälle. Henkilökuntaamme on ohjeistettu syrjintään, häirintään ja kiusaamiseen puuttumiseen.

Kehitämme saavutettavuuden huomioimista sisällöissämme ja toiminnassamme.

Tapiola