Ulkoinen tarkastus
Ulkoisesta tarkastuksesta vastaavat kuntalain ja hallintosäännön mukaisesti tarkastuslautakunta ja tilintarkastaja. Kaupungin muusta organisaatiosta ja johdosta riippumattomaan ulkoiseen tarkastukseen kuuluu lisäksi tarkastuslautakunnan alaisuudessa toimiva ulkoisen tarkastuksen yksikkö.
Tarkastuslautakunta valmistelee hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat valtuuston päätettäväksi. Lakisääteisiin tehtäviin kuuluu arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kaupungissa ja kaupunkikonsernissa toteutuneet sekä onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunta huolehtii kaupungin ja sen tytäryhteisöjen tarkastuksen yhteensovittamisesta. Mikäli kaupungin taseessa on kattamatonta alijäämää, on tarkastuslautakunnan arvioitava talouden tasapainotuksen toteutumista tilikaudella sekä voimassa olevan taloussuunnitelman riittävyyttä.
Tarkastuslautakunnan arviointi perustuu lakisääteiseen valtuustokauden kattavaan arviointisuunnitelmaan sekä vuosittain laadittavaan arviointiohjelmaan.
Arvioinnissa hyödynnetään Espoo-tarinan ja kaupungin asiakirja-aineiston lisäksi viranhaltijoiden ja lautakuntien puheenjohtajien kuulemisia, ulkoisen tarkastuksen yksikön tekemiä tarkastuksia ja selvityksiä sekä muista suurista kaupungeista käytettävissä olevia vertailutietoja. Lähdeaineistona käytetään säädösten, ohjeiden ja suositusten lisäksi muun muassa ammattikirjallisuutta.
Valtuustolle kultakin vuodelta annettava arviointikertomus sisältää tarkastuslautakunnan arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa kaupungin tilinpäätöksen yhteydessä. Kaupunginhallituksen tulee kuntalain mukaisesti antaa valtuustolle lausunto toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.
Kokoussihteeri ja pöytäkirjanote
Kaupunkitarkastaja Riitta Björklund
PL 113
02070 ESPOON KAUPUNKI
Puh. +358 46 8772974
etunimi.sukunimi@espoo.fi
Tarkastuslautakunnan jäsenet valtuustokaudella 2021-2025
Jäsen:
*Henkilökohtainen varajäsen:
Paula Viljakainen (Kok.), puheenjohtaja
*Paula Utti (Kok.)
Elli Keisteri-Sipilä (Vihr.) , varapuheenjohtaja
*Pertti Lounamaa (Vihr.)
Sari Ojanen (Kok.)
*Katariina Ahvonen (Kok.)
Jaakko Ravald (Kok.)
*Kari Nukala (Kok.)
Tapio Valli (Kok.)
*Tero Niemi (Kok.)
Marika Visakova (Vihr.)
*Satu Ramsland (Vihr.)
Mikko Lievonen (SDP)
*Pirkko Kuusela (SDP)
Jarmo Kanerva (PerusS)
*Mikko Ekström (PerusS)
Marita Backman (SFP)
*Charlotta Jakobsson (SFP)
Mika Poutala (KD)
*Sari Savela (KD)
Mari Rummukainen (Vas.)
*Henrik Asplund (Vas.)
Aili Pesonen (Kesk.)
*Simo Repo (Kesk.)
Timo Kallioja (Liik.)
*Henri Kuro (Liik.)
Löydät yksittäiset luottamushenkilöt aakkosellisesta hakemistosta(ulkoinen linkki) tai haulla. Huomioithan, että julkaisemme luottamushenkilöiden yhteystietoja vain heidän kirjallisella suostumuksellaan.
Tarkastuslautakunnan kokoukset
ke 31.5.2023
Kokoukset alkavat pääsääntöisesti klo 16.30.
Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma vuosille 2021–2025 sekä vuoden 2022 arviointiohjelma
Tarkastuslautakunnan arviointi perustuu lakisääteiseen valtuustokauden kattavaan arviointisuunnitelmaan sekä vuosittain laadittavaan arviointiohjelmaan. Arvioinnin tulokset julkistetaan vuosittain toukokuussa valtuustolle annettavassa arviointikertomuksessa. Tarkastuslautakunta antaa lisäksi vuosittain lausunnot valtuustolle toisesta ja kolmannesta osavuosikatsauksesta sekä konserniraporteista. Tarkastuslautakunta valvoo sidonnaisuusilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja vie sidonnaisuusilmoitukset valtuustolle tiedoksi vuosittain. Ulkoisen tarkastuksen yksikkö valmistelee tarkastuslautakunnan käsiteltävät asiat.
Tarkastuslautakunnan valtuustokauden 2021–2025 arviointisuunnitelman teemana on arvioida kaupungin palvelujen tuloksellisuutta, laadukkuutta ja kustannusvaikuttavuutta sekä saavutettavuutta. Arviointikaudella arvioinnin painopistealueina ovat kestävän kehityksen edistäminen Espoon kaupunkiympäristössä sekä Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutusohjelman toteuttaminen. Arviointikaudella seurataan valtuustokauden Espoo-tarinan toteuttamista, sitovien tulostavoitteiden asettamista, toteutumista ja raportointia sekä vaikuttavuutta. Kauden aikana seurataan suuria investointi- ja kehittämishankkeita. Vuosittain käsiteltäviä aiheita ovat lisäksi kaupungin ja konsernin tilinpäätös sekä henkilötunnusluvut. Lisäksi kauden aikana tehdään aiempien arviointikertomussuositusten jälkiseurantaa.
Tarkastuslautakunnalla on vuoden 2022 (syksy 2022–kevät 2023) arviointiohjelmassa 14 kokousta ja sen kummallakin jaostolla viisi kokousta. Valtuuston puheenjohtajisto kutsutaan helmikuussa 2023 pidettävään kokoukseen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto maaliskuun kokoukseen. Kaupunginjohtaja esittelee Espoon keskeiset haasteet ja muut ajankohtaiset asiat tarkastuslautakunnalle maaliskuussa 2023. Arviointikokouksiin kutsutaan aihealueiden mukaisesti vastuu- ja asiantuntijaviranhaltijoiden lisäksi asianomaisten lautakuntien ja johtokuntien puheenjohtajat.
Tarkastuslautakunnan arviointivuoden 2022 arvioinnin painopistealueina ovat
- Koronaviruspandemian jälkivaikutusten korjaaminen peruspalveluissa,
- TakE-ohjelman toteuttaminen sekä
- Sote-uudistuksen valmistelun eteneminen Espoon kaupungin näkökulmasta.
Lautakunnan kokouksissa arvioidaan lisäksi kaupungin ajankohtaisia ICT-hankkeita sekä poikkihallinnollisia ohjelmia. Konserniyhteisöistä arvioinnin kohteina ovat HSY-kuntayhtymä sekä Enter Espoo Oy. Arviointivuoden kuluessa lautakunnalle esitellään tilintarkastajan tarkastusohjelman toteuttaminen sekä sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelma. Pääkaupunkiseudun kaupunkien ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tarkastuslautakuntien yhteisarvioinnin aiheena vuonna 2022 on Lasten ja nuorten hyvinvointi.
I jaoston arviointikohteita arviointivuonna 2022 ovat elinvoiman tulosalueelta työllisyyspalvelut maahanmuuttajille, liikuntapalvelut sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut. Hyvinvoinnin ja terveyden toimialalta aiheina ovat lasten ja nuorten hyvinvointi sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelun tilannekatsaus Espoon kaupungin näkökulmasta.
II jaoston arviointikohteita ovat kaupunkiympäristön toimialalta kaupungin maaomaisuus, maankäyttösopimukset sekä maanhankinta ja -myynti, kaupunkitekniikan keskuksen tehtävät sekä Tilapalvelut-liikelaitoksen tehtävät, tilojen salkutus ja tilapankki, toimitilojen hankintatavat sekä ppp-malli. Kasvun ja oppimisen toimialalta arvioinnin kohteena ovat kouluverkko ja sisäilma-asiat.
Kasvun ja oppimisen sekä hyvinvoinnin ja terveyden toimialojen yhteisessä arviointikokouksessa käsitellään kasvun ja oppimisen sekä hyvinvoinnin ja terveyden palveluja maahanmuuttajalapsille ja nuorille.
Arviointiohjelmaa voidaan päivittää arviointivuoden kuluessa tarkastuslautakunnan näin päättäessä. Arviointiohjelmaan voidaan lisätä esimerkiksi ajankohtainen aihe, jonka tarkastuslautakunta haluaa viipymättä saattaa valtuuston tietoon ja päätöksenteossa huomioon otettavaksi.
Tarkastuslautakunnan arviointi perustuu lakisääteiseen valtuustokauden kattavaan arviointisuunnitelmaan sekä vuosittain laadittavaan arviointiohjelmaan. Valtuustolle annettavassa arviointikertomuksessa esitetään arvioinnin tulokset.
Arviointikertomus 2022(ulkoinen linkki)
Arviointikertomus 2021(ulkoinen linkki)
Arviointikertomus 2020(ulkoinen linkki)
Arviointikertomus 2019 (ulkoinen linkki)(ei saavutettava)
Arviointikertomus 2018(ulkoinen linkki) (ei saavutettava)
Tarkastuslautakunta antaa vuosittain valtuustolle lausunnot kaupungin toisesta ja kolmannesta osavuosikatsauksesta ja konserniraporteista.
- Lausunto vuoden 2022 kolmannesta osavuosikatsauksesta (ei saavutettava)(ulkoinen linkki)
- Lausunto vuoden 2022 toisesta osavuosikatsauksesta (ei saavutettava)(ulkoinen linkki)
- Lausunto vuoden 2021 kolmannesta osavuosikatsauksesta (ei saavutettava)(ulkoinen linkki)
- Lausunto vuoden 2021 toisesta osavuosikatsauksesta (ei saavutettava)(ulkoinen linkki)
- Lausunto vuoden 2020 kolmannesta osavuosikatsauksesta (ei saavutettava)(ulkoinen linkki)
- Lausunto vuoden 2020 toisesta osavuosikatsauksesta (ei saavutettava)(ulkoinen linkki)
Kuntalain mukaan valtuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten tilintarkastusyhteisön, jonka on määrättävä vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja. Tilintarkastaja toimii tehtävässään virkavastuulla. Kaupungin tytäryhteisön tilintarkastajaksi on valittava kaupungin tilintarkastusyhteisö, jollei tästä poikkeamiseen ole perusteltua tarkastuksen järjestämiseen liittyvää syytä.
Kuntalain 122 §:n mukaisena Espoon kaupungin lakisääteisenä tilintarkastusyhteisönä toimii
BDO Audiator Oy vastuunalaisena tilintarkastajanaan JHT, KHT Tiina Lind.
Puh. +358 40 5282159, Sähköposti etunimi.sukunimi@bdo.fi
Tilintarkastajien toimipiste ja sähköpostiosoite Espoon kaupungilla (työohjelman puitteissa)
PL 113, 02070 Espoo
Käyntiosoite: Virastopiha 2 C, 5. kerros, Espoon keskus
Sähköpostiosoite: jhtt-tilintarkastaja@espoo.fi
Espoon tilintarkastuskertomus 2022(ulkoinen linkki) (pdf 61 kt, ei saavutettava)
Espoon tilintarkastuskertomus 2021(ulkoinen linkki) (pdf 62 Kt, ei saavutettava)
Espoon tilintarkastuskertomus 2020(ulkoinen linkki) (pdf, 14 Kt) (ei saavutettava)
Espoon tilintarkastuskertomus 2019(ulkoinen linkki) (pdf, 100 Kt) (ei saavutettava)
Kaupungin muusta organisaatiosta ja johdosta riippumattomaan ulkoiseen tarkastukseen kuuluu tarkastuslautakunnan ja JHT-tilintarkastajan lisäksi tarkastuslautakunnan alaisuudessa toimiva ulkoisen tarkastuksen yksikkö. Yksikkö valmistelee tarkastuslautakunnan ja sen jaostojen käsiteltävät asiat sekä tekee JHT-tilintarkastajan työohjelman ja yksikön tarkastusohjelman mukaisia tarkastuksia, joista raportoidaan tarkastuslautakunnalle.
Käyntiosoite: Virastopiha 2 C, 5. kerros
Postiosoite: PL 113, 02070 Espoon kaupunki
Sähköposti etunimi.sukunimi@espoo.fi
Kaupunginreviisori, tarkastuslautakunnan esittelijä, JHTT Virpi Ala-aho
Puh. +358 46 8772801
Kaupunkitarkastaja, tarkastuslautakunnan sihteeri Riitta Björklund
Puh. +358 46 8772974
Tarkastuslautakunnan lakisääteisenä tehtävänä on valvoa kuntalain 84 §:ssä säädetyn sidonnaisuuksien ilmoittamisvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuustolle tiedoksi.
Ilmoitus tulee antaa johtotehtävistä sekä luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudesta ja muista sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- tai virkatehtävän hoitamisessa.
Jokainen laissa määrätty ilmoitusvelvollinen on itse vastuussa sidonnaisuusilmoituksen tekemisestä, mutta tarkastuslautakunta voi valvovana viranomaisena kehottaa ilmoitusvelvollista tekemään uuden ilmoituksen tai täydentämään jo tehtyä ilmoitusta.
Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on valittu luottamustoimeen tai tehtäväänsä. Lain 84.2 §:n mukaan henkilön on viipymättä ilmoitettava myös sidonnaisuuksissa tapahtuneet muutokset.
Espoon kaupungin sidonnaisuusilmoitusvelvollisten julkaistut sidonnaisuustiedot (kuntalaki 84 §)
Tietosuojaseloste
Henkilötietojen käsittely Espoon kaupungin sidonnaisuusrekisterissä
Tietosuojaselosteen julkaisupäivämäärä: 23.9.2020
1. Rekisterinpitäjä
Espoon kaupunki/Tarkastuslautakunta
2. Rekisterin vastuuhenkilö
Kaupunginreviisori
3. Rekisterin yhteyshenkilö
Kaupunginreviisori Virpi Ala-aho
Ulkoisen tarkastuksen yksikkö PL 113, 02070 Espoon kaupunki
Puh. +358 46 8772801
etunimi.sukunimi@espoo.fi
4. Tietosuojavastaava
Espoon kaupungin tietosuojavastaava
Osoite: PL 12, 02070 Espoon kaupunki
Puh. +358 9 81621 (vaihde)
Sähköpostiosoite: tietosuoja@espoo.fi
5. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?
Rekisteri on perustettu sidonnaisuuksien ilmoittamista varten.
6. Mikä on henkilötietojen käsittelyperuste?
Rekisterissä käsitellään henkilötietoja perustuen Kuntalain 410/2015 säännöksiin.
EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 c-kohta: käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi
7. Mitä tietoja käsitellään?
Kuntalaissa määritellyn kunnan luottamushenkilön ja toimielimen esittelijänä toimivan johtavan viranhaltijan tulee ilmoittaa johtotehtävistään, luottamustoimistaan sekä merkittävästä varallisuudesta ja muista sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä tehtävien hoitamisessa. Myös muutokset tulee viipymättä ilmoittaa.
Rekisteriin kerätään sidonnaisuusilmoitusvelvollisilta seuraavia henkilötietoja:
• Henkilötunnus (ei näy julkisessa rekisterissä),
• Etunimet, sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero
• Puolue, jota edustaa
• Toimielin, jossa jäsenenä/esittelijänä
• Virat, toimet, ammatit ja tehtävät, joilla voi olla vaikutusta julkisessa päätöksentekoprosessissa
• Hallintotehtävät valtionyhtiöissä, taloudellisesti merkittävissä yrityksissä, pankeissa ja muissa rahalaitoksissa ja merkittävissä järjestöissä
• Etujärjestöjen luottamustehtävät
• Kunnalliset ja kirkolliset luottamustehtävät
• Liike- ja sijoitustoimintaa varten hankitut merkittävät omistukset sekä muut merkittävät omistusosuudet
• Liike- ja sijoitustoimintaa varten otetut velat sekä samassa tarkoituksessa annetut takaukset tai muut vastuut
TIETOJEN JULKISUUS JA SALASSAPIDETTÄVYYS:
Tiedot julkaistaan tarkastuksen ja hyväksymisen jälkeen verkkopalvelussa ja ne esitetään Espoon kaupungin nettisivuilla, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.
SALASSAPIDON PERUSTEET:
Osa käsiteltävistä tiedoista on salassa pidettäviä. Toimintaa ohjaavat mm. tietosuojalaki (1050/2018), EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) ja laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999).
8. Mistä tiedot saadaan?
Sidonnaisuusilmoitusvelvolliset täyttävät itse vaadittavat tiedot. Sidonnaisuusilmoitusvelvollinen vakuuttaa antamansa tiedot oikeiksi ja ajantasaisiksi, sekä antaa luvan tietojensa julkaisemiseen sidonnaisuusrekisterissä.
Rekisterissä käsitellään henkilötietoja perustuen Kuntalain 410/2015 säännöksiin.
Rekisteri toimii sähköisessä verkossa palveluna, johon sidonnaisuusilmoitusvelvolliset luottamushenkilöt ja viranhaltijat kirjautuvat itse täyttämään laissa vaadittuja tietoja. Tietojen antaminen on lakisääteinen velvollisuus. Sidonnaisuusilmoitusvelvollinen vakuuttaa antamansa tiedot oikeiksi ja ajantasaisiksi, sekä antaa luvan tietojensa julkaisemiseen sidonnaisuusrekisterissä.
Pääkäyttäjät tai tarkastuslautakunta eivät voi muuttaa ilmoitusvelvollisen antamia tietoja rekisterissä.
Tarkastuslautakunta valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja voi kehottaa sidonnaisuusilmoitusvelvollista henkilöä antamaan ilmoituksen tai täydentämään jo annettua ilmoitusta. Tarkastetut ja hyväksytyt tiedot julkaistaan samassa verkkopalvelussa julkisesti nähtäville.
9. Luovutetaanko tai siirretäänkö tietoja kaupungin ulkopuolelle?
Tiedot julkaistaan tarkastuksen ja hyväksymisen jälkeen verkkopalvelussa ja ne esitetään Espoon kaupungin nettisivuilla, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.
Tarkastuslautakunta on päättänyt, että sidonnaisuusilmoitusten rekisteristä ei luovuteta tietoja suoramarkkinointiin, markkina- ja mielipidetutkimuksiin, matrikkeleihin tai sukututkimuksiin.
10. Siirretäänkö tietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle?
Tiedot tallennetaan EU-alueella sijaitsevaan palvelinkeskukseen, eikä niitä siirretä EU-alueen ulkopuolelle.
11. Kuinka kauan tietoja säilytetään?
Käyttäjien antamat henkilö- ja sidonnaisuustiedot tallennetaan sähköisessä muodossa palveluntarjoajan tietokantaan. Tiedot poistetaan kuntalain mukaisesti julkisesta sähköisestä sidonnaisuusrekisteripalvelusta niiden käyttötarpeen poistuttua.
Kansallisarkisto on määrännyt 30.6.2017 (AL/10361/07.01.01.03.01/2017) arkistolain (831/1994) 8 §:n ja 11 §:n nojalla sidonnaisuusilmoitukset ja sidonnaisuusrekisterien tiedot pysyvään säilytykseen yksinomaan sähköisessä muodossa.
12. Miten tietoja suojataan?
Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina, pääsääntöisesti sähköisessä muodossa. Aineistoa säilytetään paperimuodossa Espoon kaupungin tarkastuslautakunnan pöytäkirjoissa ja arkistossa, paitsi siltä osin kuin Kansallisarkisto on määrännyt säilyttämään aineiston yksinomaan sähköisessä muodossa. Sähköinen henkilörekisteri sidonnaisuustietonsa antaneista sijaitsee valvotussa palvelinkeskuksessa asianmukaisesti suojatulla palvelimella.
13. Rekisteröidyn oikeudet
Tarkempi ohjeistus tietosuoja-asetuksen mukaisten tietopyyntöjen osoittamisesta:
https://www.espoo.fi/fi/espoon-kaupunki/tietosuoja#section-7317
13.1 Miten voin tarkastaa tietoni?
Sinulla on oikeus saada rekisterinpitäjältä jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoista. Rekisterinpitäjän on toimitettava tiedot ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Määräaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon pyyntöjen monimutkaisuus ja määrä.
Jos rekisterinpitäjä ei toteuta toimenpiteitä rekisteröidyn pyynnön perusteella, rekisterinpitäjän on ilmoitettava viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta rekisteröidylle syyt siihen ja kerrottava mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle ja käyttää muita oikeussuojakeinoja.
Rekisteröidyn pyynnöt ja niihin liittyvät toimenpiteet ovat maksuttomia. Kuitenkin jos rekisteröidyn pyynnöt ovat ilmeisen perusteettomia tai kohtuuttomia, erityisesti jos niitä esitetään toistuvasti,
rekisterinpitäjä voi joko periä kohtuullisen maksun ottaen huomioon tietojen tai viestien toimittamisesta tai pyydetyn toimenpiteen toteuttamisesta aiheutuvat hallinnolliset kustannukset; tai kieltäytyä suorittamasta pyydettyä toimea.
13.2. Milloin voin vaatia tietojeni oikaisemista?
Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme.
13.3 Milloin voin vaatia tietojeni poistamista
Sinulla on oikeus saada rekisterinpitäjä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä tietyin edellytyksin. Oikeutta tietojen poistamiseen ei ole. jos lakisääteisen velvoitteen noudattaminen edellyttää tietojen käsittelyä tai jos käsittely tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten. Näissä tapauksissa henkilötiedot hävitetään vasta laissa säädetyn määräajan jälkeen.
13.4 Milloin voin vaatia tietojeni käsittelyn rajoittamista?
Jos sinusta kerätyt eivät pidä paikkaansa, voit vaatia rajoittamaan asiakastietojesi käsittelyä, kunnes tietojen paikkansapitävyys on varmistettu.
13.5 Valituksen tekeminen
Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista. Voit tehdä valituksen tietosuojavaltuutetun toimistoon: www.tietosuoja.fi.
Tarkastuslautakunta on lakisääteinen toimielin, jonka pöytäkirjat ovat pysyvästi säilytettäviä. Pöytäkirjat toimitetaan kaupunginarkistoon. Muut arkistoitavat asiakirjat säilytetään vaaditun ajan tarkastuslautakunnan omassa arkistossa. Arkistoituina ovat tarkastuslautakunnan jaostojen esityslistat ja pöytäkirjat, tarkastuslautakunnan esityslistat, ulkoisen tarkastuksen yksikön henkilöstöasiat, tilintarkastuksen kilpailutusasiakirjat sekä EU- ja muiden ulkopuolista rahoitusta saaneiden projektien projektitarkastukset, jotka on tehty ulkoisen tarkastuksen yksikössä. Tarkastuslautakunnan uusimpana lakisääteisenä tehtävänä on sidonnaisuusrekisterin pitäminen ja sidonnaisuusilmoitusten valvonta. Sidonnaisuusrekisteritiedot ovat pysyvästi säilytettäviä Kansallisarkiston ohjeen mukaisesti.