Sosiaalinen media

Espoon kaupunki on läsnä sosiaalisessa mediassa. Tervetuloa mukaan keskustelemaan.

Linkit kaupunkitasoisille sometileille löydät tämän sivun alareunasta. Kaupunkitasoisten tilien lisäksi eri yksiköillä ja toimialoilla on omia sometilejä. Palautteet Espoon kaupungille kannattaa lähettää palautejärjestelmän(ulkoinen linkki) kautta.

Some-keskustelun pelisäännöt

Haluamme, että sosiaalisen median tileillämme voidaan keskustella avoimesti, mutta hyviä tapoja, lainsäädäntöä ja kunkin yksityisyyttä kunnioittaen.  

Kaupungin tilien ylläpitäjät seuraavat keskustelua ja kommentteja arkisin klo 8-16. Ylläpito voi huomauttaa epäasiallisesta käytöksestä tai poistaa näitä pelisääntöjä rikkovat viestit. Jos käyttäjä rikkoo toistuvasti pelisääntöjämme, hänen pääsynsä kyseiselle sometilille voidaan estää. 

Viestit eivät saa rikkoa julkisuuslainsäädäntöä tai kaupungin tietoturvaohjeita. Viesteihin ei saa kirjoittaa esimerkiksi henkilötietoja tai muuta yksityisyydensuojan piiriin kuuluvaa asiaa. Emme voi vastata sosiaalisen median kanavissa esimerkiksi henkilökohtaista terveyttä koskeviin tiedusteluihin.  

Mainonta, aatteellinen kampanjointi, poliittinen kampanjointi tai tarkoituksellisesti harhaanjohtavan tiedon levittäminen ei ole sallittua. Henkilöiden mustamaalaus, muiden keskustelijoiden haukkuminen, kiroilu, rasismi sekä rikokseen yllyttäminen ovat kiellettyjä.   

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun! 

Saavutettavuus kaupunkitasoisilla sometileillä

Espoon kaupunkitasoisilla sosiaalisen median tileillä saavutettavuus huomioidaan somekanavien tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kuviin lisätään vaihtoehtoiset tekstit, videot tekstitetään ja hashtagit kirjoitetaan saavutettavassa muodossa.

Kaupunkitasoisilla sosiaalisen median tileillä julkaistavista videoista puuttuu kuvailutulkkaus. Tileillä on kuvia ja videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 eivätkä ne ole saavutettavia.

Facebook- ja Instagram-kilpailujemme säännöt

Nämä säännöt ovat voimassa Espoo Esbo -Facebook-sivulla ja @espooesbo -Instagram-tilillä järjestetyissä kilpailuissa 1.10.2019 alkaen.

Kilpailu järjestetään Facebookissa tai Instagramissa Espoon kaupungin toimesta. Kilpailu tai siihen liittyvä arvonta ei ole Facebookin tai Instagramin sponsoroima tai hallinnoima.

Järjestäjä ja hallinnoija

Espoon kaupunki

Kilpailuaika

Kilpailun ajankohta on ilmoitettu kilpailujulkaisussa. Voittaja/voittajat arvotaan kilpailujulkaisussa ilmoitettuna ajankohtana.

Osallistumistapa

Kilpailuun voi osallistua kommentoimalla kilpailujulkaisua. Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy sen säännöt.

Osallistumisehdot

Kilpailuun voivat osallistua henkilöprofiililla kaikki vähintään 13-vuotiaat Facebookin tai Instagramin käyttäjät, riippuen siitä kummalla alustalla kilpailu järjestetään. Kilpailuun voi osallistua vain kerran.

Voittajan valinta

Kilpailujulkaisussa ilmoitettu määrä voittajia arvotaan määräajan sisällä kilpailujulkaisua kommentoineiden keskuudesta. Voittajiin otetaan yhteyttä kyseisen somekanavan yksityisviestillä. Mikäli voittajalle ei ole mahdollista lähettää viestiä, järjestäjällä on oikeus arpoa uusi voittaja. Mikäli voittajilta ei saada vastausta eli vahvistusta palkinnon vastaanottamisesta seitsemän päivän sisällä, järjestäjällä on oikeus arpoa uusi voittaja.

Palkinto

Kilpailun palkinto on ilmoitettu kilpailujulkaisussa. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinnon lunastukseen liittyvät mahdolliset lisäkustannukset (kuten matka-, ruokailu- ja majoituskulut) voittaja maksaa itse.

Henkilötiedot

Kilpailun yhteydessä ei kerätä henkilötietorekisteriä.