Espoolaistentalon arkkitehtuurikilpailu

Espoon kaupunki järjestää Espoolaistentalon suunnittelusta arkkitehtuurikilpailun. Kilpailuun on valittu neljä työryhmää. Espoolaistentalosta on tavoitteena luoda espoolaisten uusi kohtaamispaikka ja Espoon keskuksen kaupunkirakenteellinen sydän.

Espoolaistentalo tulee sijoittumaan asema-alueen pohjoispuolelle.Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Raiteiden varrella sijaitseva Espoon keskus uudistuu ja muuttuu moderniksi ja viihtyisäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi. Tuleva kaupunkirata parantaa joukkoliikenneyhteyksiä entisestään tuoden alueelle lisää asukkaita, palveluja ja työpaikkoja. 

Alueen keskeisimmäksi rakennukseksi suunnitellaan Espoolaistentalo, josta tulee kaupunkilaisia palveleva monitoimirakennus. Espoolaistentalo rakennetaan kaupunkilaisten käyttöön ja espoolaisten kohtaamispaikaksi, se kokoaa yhteen myös kaupungin hallinnon ja palveluja sekä kulttuuria ja kaupallisia palveluja. Yhdistämällä asukkaiden palvelut, päätöksenteko ja kaupungin hallinto samoihin tiloihin tavoitellaan entistä sujuvampaa vuorovaikutusta luottamushenkilöiden, asukkaiden ja kaupungin virkamiesten välille.  

Espoolaistentalon lisäksi kilpailualueelle tulee valmistumaan myös uutta asuinrakentamista lähes 600 asukkaalle, päivittäistavarakauppa sekä monipuolisia liiketiloja.

Voittajan valinnan jälkeen käynnistetään alueen asemakaavoitus ja suunnitelmia tarkistetaan hankesuunnittelun aikana. Lopullisen hankesuunnitelman hyväksyy Espoon valtuusto.

Tämänhetkisen arvion mukaan Espoolaistentalon rakentaminen alkaa vuonna 2026, jolloin se saataisiin käyttöön 2029.

Espoon keskus