Yrityksen omistajanvaihdos tai sukupolvenvaihdos

Yrityksen omistajanvaihdos tai sukupolvenvaihdos on haastava vaihe yrityksen elinkaarella ja yrityksen ulkopuolista asiantuntemusta kannattaakin hakea mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Kun omistajanvaihdos tehdään taitavasti, se antaa yritykselle uutta nostetta ja tarjoaa menestymisen mahdollisuuksia. Mutta vahvankin yrityksen matkaan voi tulla isoja mutkia, jos omistajanvaihdos tehdään huolimattomasti. Business Espoon yritysasiantuntijat on valmiina auttamaan eteenpäin ja opastamaan tarvittaessa jatkokeskusteluihin. Haastavia muutostilanteita varten on olemassa erityisiä tuki- ja neuvontapalveluita.

Varaa aika yritysneuvontaan(ulkoinen linkki)

Osaamispalvelut tukenasi omistajanvaihdostilanteissa

Omistajavaihdosprosessin tukena voi toimia myös tutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen – tutkintoihin voi sisällyttää kehittämisprojekteja omassa yrityksessä. Voit valmistella yritystäsi myyntikuntoon, tai jos olet yrityksen ostaja, voit hankkia tarvitsemaasi osaamista esimerkiksi johtamis- ja esimiestyön tueksi, yrittäjätaitojen vahvistamiseksi sekä ostetun yrityksen uuden suunnan rakentamisessa tuote- ja palvelukehittämisen avulla. Omistajanvaihdosprosessien läpiviemisen tukena soveltuvia tutkintoja ovat esimerkiksi:

  • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
  • Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto ja 
  • Yrittäjän ammattitutkinto.

Koulutusvaihtoehdoista tarkemmin Omnian verkkosivuilla(ulkoinen linkki)