Yritystontit

Kaupungilla on muutamia vapaita yritystontteja teollisuuden ja liike-elämän tarpeisiin. Lisäksi yritystontteja tulee ajoittain tarjolle erilaisten hakujen ja kilpailujen kautta.

Yritystonttien luovutus

Yritystonttien luovutuksesta päättää kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto. Päätökset tehdään tontti- ja yrityskohtaisesti neuvotellun luovutusesityksen pohjalta.

Pääsääntöisesti kaupunki vuokraa tontit pitkäaikaisella (30 v) kiinnityskelpoisella maanvuokrasopimuksella. Vuosivuokra on 6 % tontin käyvästä arvosta. Tontinvuokria ja muita luovutusehtoja ei ole etukäteen vahvistettu kaupungin elimissä.

Luovutussopimuksiin sisällytetään rakentamisvelvollisuutta koskeva ehto. Lähtökohtana pidetään sitä, että tontin rakennusoikeudesta on rakennettava n. 70 % käyttöönottokuntoon 3 vuoden sisällä. Tonttia ei saa luovuttaa edelleen rakentamattomana.

Kiinteistövero määräytyy kiinteistöverolain(ulkoinen linkki) mukaisesti. Vuokralainen ei maksa kiinteistöveroa maapohjasta.

Asumisen ja maankäytön periaatteet, valtuuston päätös 12.6.2023(ulkoinen linkki)

Vapaat yritystontit

Espoon kaupungilla on vapaana muutamia yksittäisiä liike- ja toimisto- tai teollisuus- ja varastotontteja esimerkiksi Vanttilassa ja Juvanmalmilla. Löydät vapaat yritystontit Espoon tonttien hakupalvelusta(ulkoinen linkki). Tontit eivät ole suoraan haettavissa, vaan niistä tulee olla yhteydessä tonttiyksikköön.

Espoo luovuttaa yritystontteja myös erilaisten hakujen ja kilpailujen kautta. Hakuohjeet ja lisätietoja tonttihakujen omilta sivuilta.

Espoo hakee suunnitteluvarauksen saajaa Matinkylässä sijaitsevalle hevosurheilutontille. Hakuaika 20.6.2023–19.10.2023 kello 15.45.

Espoon kaupunki hakee suunnitteluvarauksen saajaa Suurpellossa sijaitsevalle liiketontille. Haku päättynyt 13.2.2023.

Espoon kaupunki hakee kaksivaiheisella hakumenettelyllä yhteistyökumppaneita Leppävaaran keskuksen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi. Haku päättynyt 5.1.2023.

Yhteystiedot

Henry Laine

Maankäyttöneuvottelija+358 50 3952151Tonttiyksikkö