Verkkokurssin vinkit ja vertaistuki vauhdittavat liikkeelle

  • Hyvinvointi
  • Liikunta
Julkaistu: 22.12.2021 13.34
Liikunnanohjaaja Johanna Rotko vetää työikäisten liikuntailtoja Keski-Espoossa.

Teksti on julkaistu alunperin Espoo liikkuu -lehdessä 2/2021

Lisää liikuntaa ja tarkista syömisesi. Jokainen tietää, että tämä on se rehellinen ja yksinkertainen perusneuvo itsensä kunnossa pitämiseen. Joskus on kuitenkin hankala lähteä liikkeelle. Pimeys painaa ja sohva houkuttaa, eikä ajatus kulje – mistä nyt voisi aloittaa?

Nyt on tarjolla matala kynnys lähteä liikkeelle parantamaan omaa jaksamista ja hyvinvointia! Liikuntaa ja painonhallintaa -verkkokurssilla on mahdollista saada käytännönläheistä tietoa ja osaavan liikunnanohjaajan vinkkejä liikunnan aloittamiseen ja oikeiden ruokavalintojen tekemiseen. Yhteisissä keskusteluissa kokemuksia voi jakaa samassa tilanteessa olevien ryhmäläisten kanssa. Keskusteluihin osallistuminen tai oman henkilöllisyyden paljastaminen ei kuitenkaan ole pakollista.

– Kurssi kestää seitsemän viikkoa ja jokaisen viikon maanantaina aukeaa uusi kurssimoduuli, kertoo liikunnanohjaaja Elina Pennanen.

– Ja siitä tulee vielä myös muistutusviesti sähköpostiin.

Kahdessa kurssimoduulissa käsitellään pääasiallisesti ravintoa, mutta jokaisessa viikon jaksossa on aktivoiva ja helposti toteutettava liikuntaosuus.

– Verkkokurssin liikuntamateriaali on vaikkapa virtuaalijumppa tai ladattava treeniohjelma, jota voi omatoimisesti toteuttaa esimerkiksi ulkona tai portaissa – riippuen treenityypistä, Elina Pennanen selventää.

Saadun palautteen perusteella käyttäjät ovat kokeneet verkkokurssin motivoivaksi sekä toteutunutta vuorovaikutusta on arvostettu.

Elina Pennanen haluaakin rohkaista mukanaolijoita jatkamaan liikuntakokeiluja Keski-Espoon uimahallin kuntosalin liikuntailloissa. Liikuntaillat on tarkoitettu työikäisille innostumaan eri liikuntamuodoista ja löytämään liikunnan ilon.

– Liikuntaillat käyvät ihan kaikille, mutta erityisesti heille, joilla liikkumisessa on ehkä jostain syystä ollut taukoa, ja innostusta ja opastusta tarvitaan. Tunnille on helppo tulla mukaan, eikä uimahallin sisäänpääsymaksun lisäksi ole mitään muuta maksua. Kahden viikon sykleillä salilla kokeillaan erilaisia kuntojumppia ja saliharjoitteluja, niska-hartia-jumppaa ja kehonhuoltoa, keskivartalon vahvistusta ja kiertoharjoittelua… tarjonta on todella kiva ja monipuolinen, Elina Pennanen innostaa.

Kevään 2022 verkkokursseille ilmoittautuminen 5.1. alkaen.

Liikuntaa ja painonhallintaa -verkkokurssille pääset mukaan ilmoittautumalla kurssille osoitteessa espoo.fi/ohjattuliikunta(ulkoinen linkki). Liikunnanohjaaja lähettää sähköpostitse kutsulinkin kurssille ilmoittautuneille asiakkaille. Verkkokurssin hinta on 20 euroa.

Liikuntaillat työikäisille

Liikuntailtojen aikataulut ja ohjelmat nähtävissä sivulla espoo.fi/ohjattuliikunta(ulkoinen linkki). Liikuntaillan kesto on 60 minuuttia. Ei ilmoittautumista.

Teksti Tuija Holttinen

  • Espoo liikkuu -lehti