Tiedote kuljetusoppilaiden huoltajille

  • Opetus
9.3.2022 12.17

Lapsesi noutoaika ja -paikka

Kuljetusyritys hakee lapsesi siitä osoitteesta, joka on lapsen kotiosoite väestörekisterissä. Kuljetusyritys ilmoittaa toistaiseksi voimassa olevat aamujen hakuajat sinulle tekstiviestillä. Lapsesi paluukuljetus lähtee koululta 10 minuuttia koulupäivän päättymisen jälkeen.

Kuljetus lähtee osa-aikaisesta iltapäivätoiminnasta klo 14.50. Jos lapsesi on kokoaikaisessa iltapäivätoiminnassa, kuljetus lähtee joko klo 16:00 tai 16:45 valintasi mukaan.

Kuljetusyritys päättää lapsesi turvallisen noutopaikan. Noutopaikka voi olla esimerkiksi kotipiha, bussipysäkki tai kääntöpaikka. Sinun on huolehdittava siitä, että auto pystyy turvallisesti ajamaan yksityiselle pihalle tai yksityistielle myös talviaikaan.

Lapsesi täytyy olla noutopaikassa 5 minuuttia ennen ilmoitettua auton lähtöaikaa. Auto saattaa tulla paikalle aiemmin, mutta ei lähde ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Auto ei odota ilmoitetun lähtöajan jälkeen, koska silloin muut samassa autossa kulkevat lapset myöhästyvät koulusta.

  • Jos lapsesi ei ole hakupaikalla ajoissa ja myöhästyy kuljetuksesta, on sinun vietävä hänet itse kouluun.
  • Liikenteessä ennalta arvaamattomat tapahtumat saattavat sotkea aikatauluja. Jos auto on myöhässä eikä lapsesi ole paikalla kun auto saapuu, auto jatkaa matkaa välittömästi.

Näin ilmoitat poissaoloista ja pysyvistä muutoksista

Ennalta tiedossa olevat poissaolot

Sinun täytyy ilmoittaa koululle viimeistään edellisen viikon tiistaina, jos lapsesi on pois kuljetuksesta esim. lomamatkan tai muun etukäteen tiedossa olevan syyn vuoksi.

Äkilliset poissaolot

Sinun täytyy ilmoittaa äkilliset kuljetuksen peruutukset, esimerkiksi lapsen sairastumisen takia, suoraan kuljetusyhtiölle. Muistathan tällöin tehdä tarvittavat ilmoitukset myös koululle ja mahdolliseen iltapäivätoimintaan

Pysyvät muutokset

Kuljetuksiin on mahdollista tehdä ainoastaan pysyviä muutoksia. Muutos voi olla esimerkiksi:

  • iltapäivätoiminnan aloitus tai lopetus
  • lapsen osoitteenmuutos

Osoitteenmuutokset on tehtävä aina sähköpostitse.

Pysyvät muutokset ilmoitetaan Espoon kaupungin Logistiikkaan: koulukuljetukset@espoo.fi tai puh. 09 816 24000.

Kuljetusten kesto ja vastuukysymykset

Koululaisten kuljetus toimii ryhmäkuljetuksena kuten linja-auto. Noutoaika sovitaan koulun ilmoittaman opetuksen alkamis- ja päättymisajan sekä auton reitin mukaan. Auto hakee oppilaita eri osoitteista matkan varrelta, siksi auto ei voi ajaa jokaisen lapsen kotoa suoraan lyhintä tietä koululle. Autoissa ei voida kuljettaa ylimääräisiä henkilöitä, joilla ei ole oikeutta koulukuljetukseen.

Jos auto on myöhässä yli 15 minuuttia, kuljetusyhtiö ilmoittaa myöhästymisestä kouluun tai kotiin.

Lapsesi on sinun vastuullasi siihen asti, kunnes hän on noussut auton kyytiin. Näin myös silloin, kun auto saapuu myöhässä.

Kuljettaja saa noutaa lapsesi kotoa aikaisintaan 60 minuuttia ennen koulun alkamisaikaa.

Jos lapsesi voidaan luovuttaa vain vastanottajalle, täytyy vastaanottajan olla lasta vastassa kotiosoitteessa auton saapuessa. Jos vastaanottaja ei ole paikalla eikä häneen saada yhteyttä, kuljettaja vie lapsesi Espoon sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Turvallisesti koulukuljetuksessa

Turvallisuuden vuoksi autossa täytyy käyttäytyä hyvin:

  • Kuljettajaa tai muita lapsia ei saa häiritä ajon aikana.
  • Kivien ja teräaseiden tuominen autoon on ehdottomasti kielletty.
  • Turvavyötä ei saa aukaista ajon aikana.

Puhuthan lapsesi kanssa hyvästä käytöksestä. Kun autossa on rauhallista, kuljettaja pystyy keskittymään liikenteen seuraamiseen ja ajamaan autoa turvallisesti. Jos lapsesi aiheuttaa vahinkoa autolle tai toisen lapsen omaisuudelle, korvausvelvollisuus määräytyy vahingonkorvauslain mukaisesti.

Yhteystiedot

Pysyvät muutokset

Espoon kaupungin Logistiikka
koulukuljetukset@espoo.fi
Puh. 09 816 24000 (arkisin klo 9–15)
Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä

Palautteet

Espoon kaupunki info@espoo.fi
Puh. 09 816 34300 (arkisin klo 8–16)