Tervetuloa Etelä-Tapiolan lukion huoltajien kokoukseen!

  • Osallistuminen ja vaikuttaminen
29.8.2021 15.14

Hyvät Etelä-Tapiolan lukion opiskelijoiden huoltajat! ­­­­­­­­­­­­

Tervetuloa Etelä-Tapiolan lukion huoltajien kokoukseen to 9.9.2021 klo 18:00 Etelä-Tapiolan lukion aulaan (Ahertajantie 5, Espoo)

Espoon peruskouluissa ja lukioissa toimivat koulukohtaiset johtokunnat. Koulujen johtokunnat ovat merkittävä lähidemokratian muoto ja oppilaiden huoltajien vaikutuskanava tärkeisiin opetus- ja kasvatusasioihin. Johtokunnassa voi yhteistyössä muiden huoltajien ja koulun edustajien kanssa vaikuttaa mm. kodin ja koulun yhteistyöhön, koulun opetussuunnitelmaan, oppilaiden hyvinvointiin ja kouluyhteisön kehittämiseen.

Meneillään oleva valtuustokausi on päättymässä ja elokuun 2021 alusta alkaen kaupungin uudet luottamushenkilöt aloittavat toimikautensa. Johtokuntien jäsenten ja varajäsenten valintaa varten kouluissa pidetään huoltajien kokous, jossa oppilaiden huoltajat laativat kasvun ja oppimisen lautakunnalle ehdotuksen siitä, keitä henkilöitä tulisi valita koulun johtokuntaan toimikaudeksi 2021–2023.

Ehdokasasettelu tapahtuu kokouksessa ja siihen voivat osallistua vain paikalla olevat henkilöt (valtakirjalla ei voi osallistua kokoukseen).

Ehdotettavien henkilöiden tulee olla kokouksessa paikalla tai heiltä pitää olla kirjallinen suostumus ehdokkuuteen. Koulun johtokunnassa voi olla 3, 4 tai 5 huoltajajäsentä ja kahden koulun yhteisessä johtokunnassa voi olla 4, 5 tai 6 huoltajajäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Ehdokkaina tulee olla sekä miehiä että naisia. Kokous myös ehdottaa, kenet tulisi nimetä johtokunnan puheenjohtajaksi ja kenet varapuheenjohtajaksi.

Ehdotettavilla henkilöillä on lapsi/lapsia lukuvuoden 2021–2022 alussa oppilaana koulussa. Mikäli huoltajaehdokkaita ei ole tarpeeksi, voidaan ehdokkaaksi esittää espoolaisia henkilöitä eli kunnan asukkaita, vaikka heillä ei ole lasta koulussa.

Osallistujat ilmoittautuvat ennakkoon 3.9.2021 mennessä (sähköpostilla anni.virnes@espoo.fi). Näin tiedetään osallistujien määrä ja kokous voidaan järjestää koronaturvallisesti.

Osallistujien on käytettävä maskeja ja huolehdittava käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Osallistujia on myös muistutettava, että vähääkään oireisena ei saa tulla oppilaitoksen tiloihin.

Espoossa 23/8 2021

Anni Virnes, rehtori