Tero Toivonen

  • Musiikki
10.11.2021 14.26Päivitetty: 17.8.2023 7.46
Käyrätorven soittaja hymyilee ja pitää käyrätorvea.
Kuva: Esko Keski-Oja

Käyrätorvi, äänenjohtaja

Minulle oli huikea onnenpotku maaliskuussa 1995 voittaa koesoitto unelmieni orkesterissa Tapiola Sinfoniettassa. Äänenjohtajan hommia olen tehnyt oman orkesterini ohella myös periodeittain toimivissa orkestereissa, kuten kamariorkesteri Avantissa ja Vantaan viihdeorkesterissa.

Vuonna 2014 valmistuin Musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorinkoulutusyksiköstä DocMusista. Taiteellinen osa on nimeltään Kaanonin laitamilta, ja kirjallinen tutkielma Pitkä matka lähelle kuvaa orkesterimuusikkoa yleisötyön tekijänä. Vuodesta 2016 olen orkesterityöni ohella toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa käyrätorvimusiikin lehtorina.

Orkesteri- ja opetustyö ovat kuljettaneet minua pitkin maailmaa. Tapiola Sinfoniettan kanssa on kierretty puoli maailmaa, ja mestarikursseja on tullut pidettyä muiden muassa oppilaitoksissa The Hong Kong Academy for Performing Arts, Manhattan School of Music, The Royal Danish School of Music ja Tokyo University of the Arts GEIDAI.

Muusikkona toimiessani minulle yksi tärkeimmistä asioista on nuoristyö. Tapiola Sinfoniettan keskeisenä yleisötyöntekijänä olen saanut kehittää soolo-projektin ja hahmon nimeltä ”Doc-T”. Viimevuosina olen soittanut eri puolilla Suomea noin sata Doc-T -konserttia, jotka ovat tavoittaneet lähes 10 000 nuorta kuulijaa.

  • Tapiola Sinfonietta