Sovellus kerää porukan liikkumaan

  • Espoon kaupunki
  • Liikunta
19.8.2023 5.53Päivitetty: 23.8.2023 5.44
Elias Reunamo jalkopallokentällä maalin vieressä. Reunamo katsoo katsoo kameraan ja pitää käsissään älypuhelinta. Toista jalkaa Reunamo pitää jalkapallon päällä.
”Haluamme madaltaa liikkumisen kynnystä, parantaa liikunnan saavutettavuutta ja olla näin luomassa myös aikuisille pihapelikulttuuria, joka on lapsille tuttu”, Elias Reunamo, toinen SoscialSports-sovelluksen kehittäjistä selittää.Kuva: Sampo Korhonen

Haluaisitko liikkua ja harrastaa vaikka jotain joukkuepeliä rennon yhdessäolon merkeissä, mutta olet pelikavereita vailla? Nuorille aikuisille suunnattu SocialSports-sovellus on luotu juuri tätä tarkoitusta varten.

Parikymppiset Elias Reunamo ja Aarni Kolehmainen olivat lopettaneet tavoitteellisen jalkapallon harrastamisen. He halusivat kuitenkin jatkaa höntsäfutiksen parissa, eli pelata rennommin silloin tällöin.   

Peliporukkaa oli vaikea saada kasaan ja syntyi ajatus: entä, jos halukkaita pelaajia löytyisi sovelluksen kautta? Näin alkunsa saaneen SosialSports-sovelluksen tavoitteena on auttaa yhdessä liikkumista kaipaavat yhteen.  

Taso voi olla mikä vain. Tärkeintä on yhdessä liikkuminen, joka lisää niin fyysistä kuin psyykkistäkin hyvinvointia. 

 ”Haluamme madaltaa liikkumisen kynnystä, parantaa liikunnan saavutettavuutta ja olla näin luomassa myös aikuisille pihapelikulttuuria, joka on lapsille tuttu”, Elias Reunamo selittää.    

Hän muistuttaa, että aikuisetkin voivat liikkua entuudestaan tuntemattomien kanssa:  

 ”Liikkuminen yhdessä on usein hauskempaa kuin yksin.”  

Parhaiten ihmisiä saa mukaan iltaisin, ja sovellus sopii erityisen hyvin joukkuepeleille, kuten lento-, jalka- tai koripallolle. Yhtä lailla sen kautta voi etsiä kavereita vaikka yhteisiin ulkosalitreeneihin ja kentälle petankin tai mölkyn pariin. 

 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

SocialSports-sovelluksessa näkyvät liikuntatapahtumat, joihin voi ilmoittautua mukaan.Kuva: Sampo Korhonen

Tapahtumat näkyvät kartassa 

SocialSports-sovellus otettiin käyttöön Espoossa loppukeväästä yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Väki on hiljalleen löytämässä sovelluksen, ja liikkujien määrä lisääntyy koko ajan.  

Tarkoituksena on hyödyntää kaupungin maksuttomia julkisia liikuntapaikkoja, joita on runsaasti tarjolla. Näitä ovat esimerkiksi koulujen pihat ja kentät, joilla ei ole varsinaista seuratoimintaa.  

Kun sovelluksen on ladannut puhelimelle, kartasta voi tutkia, mitä liikuntatapahtumia on tulossa ja ilmoittautua mukaan.

Tapahtuman voi itsekin järjestää. Halukkaat ilmoittautuvat mukaan, ja esimerkiksi koripallon pelaaminen voi alkaa.  

Sovellus on maksuton, mutta maksullisessa Premium-versiossa voi jättää mainokset pois. Sovellukseen voi liittyä kuka tahansa vähintään 18-vuotias henkilö.

Reunamon mukaan liikuntakäyttäytymisessä ja liikunnan harrastamisen haasteissa on eroja ikäkausien välillä: 

”SocialSports on suunniteltu ratkaisemaan erityisesti nuorten aikuisten kohtaamia haasteita liikkumisessa.”

Näin pääset mukaan

  • Lataa SocialSports-sovellus puhelimeesi Google Playsta tai App Storesta.
  • Sovellus on maksuton, mutta siitä on myös Premium-versio, jossa ei näy mainoksia.
  • Anna käyttäjänimi – henkilötietoja ei kysytä.
  • Kartasta näet, missä tapahtumia on ja kuinka paljon niihin mahtuu osallistujia. Ilmoittaudu mukaan.
  • Voit järjestää myös oman liikuntatapahtuman valitsemalla sille paikan, nimen, kategorian, kuvauksen, päiväyksen ja osallistujien enimmäismäärän.

Lisää tietoa: socialsports.fi(ulkoinen linkki)

Teksti: Marjo Tiirikka.

Teksti on julkaistu alun perin Espoo-lehdessä 2/2023.
Lue Espoo-lehden muita juttuja.

  • Espoo-lehti