Sayaka Kinoshiro

  • Musiikki
20.1.2022 8.05Päivitetty: 6.3.2024 9.27
Sayaka Kinoshiro
Kuva: Petri Summanen

II viulu, äänenjohtaja

Olen kotoisin Gunmasta, Japanista. Kolmevuotiaana innostuin Tšaikovskin Joutsenlammen konserttimestarin suuresta soolosta – se vaikutti soitinvalintaani. Ensimmäinen muistoni on viulun kanssa, joten en voisi kuvitella elämääni ilman sitä.

Olen opiskellut Tokiossa Toho College of Musicissa ja Lontoossa Royal Academy of Musicissa. Olen työskennellyt Tokion Filharmonisessa orkesterissa, Malmön sinfoniaorkesterissa sekä vuosina 2013–2021 Kuopion kaupunginorkesterin ja syksyn 2023 Sinfonia Lahden vuorottelevana konserttimestarina. Nykyään toimin Tapiola Sinfoniettan II-viulun äänenjohtajana alkaen vuodesta 2021.

Solistina olen esiintynyt mm. Kanagawan filharmonisessa orkesterissa ja Gunman sinfoniaorkesterissa Japanissa, Minho kamariorkesterissa Portugalisa sekä Kuopion kaupunginorkesterissa. Kilpailumenestyksistä merkittävimpiä ovat olleet vuonna 2008 kansainvälisen Marschner-viulukilpailun, 2009 Júlio Cardona -, 2010 Jack of Hama soloist - ja 2010 Great wall of China awards-kilpailujen voitot. Olen myös saanut 2010 Jomo Art Culture- sekä 2012 Osaka international music erikoismaininnat. Olen tehnyt kaksi soololevytystä: ”Loitsu” ja ”Northern Fairies” (Sonare Art Office). Ja suosikkisäveltäjiäni ovat Sibelius, Mozart, Tšaikovski ja Brahms.

Parasta muusikon työssä on se hetki, kun jaan saman tunteen yleisön ja kollegoiden kanssa. Työn lisäksi musiikki on läsnä elämäni eri osa-alueilla. Vapaa-ajallani kokkaan, treenaan ja teen käsitöitä.

Tapiola
  • Tapiola Sinfonietta