Rahaa ja rakkautta kulttuuriin – SuomiAreenalla keskustellaan kulttuurin merkityksestä kuntien elinvoimalle

  • Kulttuuri
22.6.2023 5.48Päivitetty: 22.6.2023 6.31
Olemme mukana SuomiAreena. MTV. Pori 27.-30.6.2023.

Voiko kunta, jossa kulttuuri ja luova talous riutuvat, olla ilmapiiriltään moninainen, luonteikas ja vetovoimainen? Tästä keskustellaan Porissa järjestettävässä SuomiAreenan paneelissa Kunta syöksykierteestä kulttuurin kukoistukseen. Paneelikeskustelun järjestää Yhteistuumin – Kuntien kulttuuritoiminnan yhteyspiste. 

Kulttuurilla on iso oma roolinsa siinä, että kunnat ovat tulevaisuudessa elinvoimaisia. Kuntien tehtävänä on lain mukaan järjestää kulttuuritoimintaa. Investoimalla kulttuuripalveluihin ja taiteeseen ja ylläpitämällä luovien alojen toimintaedellytyksiä kunnat voivat kukoistaa.

Yhteistuumin on valtakunnallinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä, joka edistää Suomen kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistä. Kehittämistehtävää koordinoi Espoon kaupunki.

Keskustelua käydään kulttuurialan monitoimija Piia Kleimolan johdolla. Hänellä on laaja kokemus alueellisesta taidetyöstä, taidekasvatuksesta ja kulttuuritoiminnan kehittämisestä.

Puhujapaneeliin saadaan kova joukko kunta-alan, aluekehityksen ja kulttuurikentän asiantuntijoita.

FCG:n kuntatalouden johtaja Eero Laesterä tunnetaan konsulttina ja maineikkaana kuntatalouden sopeuttajana, jonka leikkausehdotukset ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia kuntien kulttuuripalveluissa. 

Kiuruveden laulava kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen näkee kunnan toimivan kulttuurin mahdollistajana ja uskoo yhteistyön olevan avain kuntien kulttuuritoiminnan järjestämiseksi.

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n asiantuntija Kirsi Siltasella on monipuolista kokemusta selvitys- ja tutkimustehtävistä, jotka ovat käsitelleet esimerkiksi taiteen ja kulttuurin kehittämisen sekä aluekehittämisen tasa-arvon kysymyksiä. 

Taiteilijan kokemuksesta puhuu lavarunoilija ja yhteisötaiteilija Jonna Nummela, joka on jättänyt pääkaupungin sykkeen ja löytänyt kodin savonlinnalaisesta kylästä. Hän toimii kyläyhdistyksen aktiivina ja järjestää kylällä kulttuuritoimintaa.

Kunta syöksykierteestä kulttuurin kukoistukseen -keskustelu SuomiAreenalla 28.6. klo 10.00–10.45 Kaupungintalon pihan lavalla. Ohjelmaa voi seurata paikan päällä Porissa ilmaiseksi tai katsoa myös suorana MTV Katsomosta. 

Lisätietoa keskustelusta SuomiAreenan verkkosivuilla(ulkoinen linkki).
yhteistuumin.fi.