Puhdas ilma kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan – Air0:n yritystarina

  • Yrittäjyys
10.12.2020 13.08Päivitetty: 26.8.2021 12.11

Air0 tuottaa ilmanpuhdistimia ja on menestynyt Aasian markkinoilla kiitettävästi. Myyntivalttina heillä on parempi elämä puhtaamman ilman avulla. Air0:n toimitusjohtaja Valle Kulmala sekä Head of Growth Hanna Liljapelto kertovat koronapandemian vaikuttaneen yrityksen toimintaan suuresti, mutta tulevaisuudennäkymät ovat kirkkaat.

Mitä yrityksellenne kuuluu juuri nyt? Mitä on työn alla?

Meille kuuluu hyvää! Keväällä liiketoiminta koki kolauksen koronapandemian takia, kun Kiinan markkinat pysähtyivät kuin seinään. Kiinaan ei pääse käymään ja ilman vierailuja kaupankäynti Aasiassa on haastavaa. Vaikka koronapandemian takia Kiinan markkinat ovat tällä hetkellä odotustilassa, kiinnostus ilmanpuhdistusta kohtaan on kasvanut räjähdysmäisesti Euroopassa ja muualla maailmassa. Tämä näkyy meillä kysynnän nousuna.

Meitä kiinnostaa edelleen valtavasti Kiinan markkinat ja uusien jakelijoiden löytäminen. Haluamme olla globaali toimija ja tarjota Puhdasta ilmaa palveluna -konseptia maailmanlaajuisesti. Teemme töitä sen eteen, että yhä useampi toimija pääsisi nauttimaan puhtaasta ilmasta.

Mikä on ollut tärkein hyöty tai apu, jonka olet saanut Business Espoolta ja miksi?

Osallistuimme vuoden 2019 lopulla Shanghaissa China International Import Expo -messuille (CIIE), jotka ovat yhdet Kiinan isoimmista messuista. Samalle viikolle saimme Espoon kaupungin kautta järjestymään erinomaisen tapaamisen suoraan asiakasrajapintaan sekä hyviä, meille relevantteja businesskontakteja. Ennen koronapandemiaa suurin osa kaupasta suuntautui Kiinaan.

“Tällaisille messuille osallistumisen paras konkreettinen asia on ehdottomasti näkyvyys ja kontaktit. Mitä kauemmas markkinoille menee, sitä tärkeämpää läsnä oleminen on. Messuilla paikan päällä tapasimme jakelijoita, jotka mahdollistivat vahvemman markkinapaikan Kiinassa”, toteaa Kulmala.

Mistä on syntynyt suurin onnistumisen tunne Air0:n aikana?

Air0:n kohokohtina voisi mainita oman tuotteen ja teknologian valmistuminen ja sen patentoiminen sekä Suomessa että Kiinassa. Lisäksi maininnan arvoisena kohokohtana on Kiinan markkinoiden avaaminen. Yhtenä merkkipaaluna voidaan pitää Puhdasta ilmaa palveluna -konseptia, joka on saanut hienon vastaanoton tänä vuonna.

Tiivistä joku sinulle tärkeä oppi tai oivallus – mitä haluat sanoa uudelle yrittäjälle?

Yrittäminen on sarja ylä- ja alamäkiä. Usko omaan juttuusi, äläkä lannistu epäilijöistä. Verkostoidu, älä jää yksin ongelmien kanssa – vertaistukea, neuvoja ja mentoreita löytyy kyllä. Muista juhlistaa onnistumisia, ja katsoa arjen puurtamisen lomassa välillä taaksepäin kaikkia saavutuksia, joita on tehty. Moni yrittäjä jää yrittämisen tielle eikä syyttä – itsensä toteuttaminen, vapaus ja vastuu tapaavat viedä mennessään.

Michelangelo on aikoinaan sanonut, että suurempi vaara ihmisille ei ole tavoitteiden asettaminen liian korkealle ja sieltä putoaminen, vaan tavoitteiden asettaminen liian matalalle ja niiden kaikkien saavuttaminen. Tämä on Kulmalan mielestä hyvä lähtökohta. Tavoitteet kannattaa asettaa todella korkeiksi, jotta sinulla on aina jotain mihin pyrkiä.

Tutustu yritykseen Air0(ulkoinen linkki) heidän verkkosivuiltaan.

Espoon ja Shanghain 22 vuotta jatkunut aktiivinen ystävyyskaupunkiyhteistyö tuottaa hedelmää laajasti suomalaiselle elinkeinoelämälle. Kaupunkiyhteistyön merkitys korostuu eri tahojen vuorovaikutuksen mahdollistajana, ovien avaajana, oppimisessa ja kestävän kehityksen haasteissa.

Shanghain kaupunki on kutsunut Espoon vuosittain Kiinan suurimmille tuonnin edistämismessuille. Messuille osallistuminen on konkreettinen tapa edistää suomalaista elinkeinoelämää Kiinassa. Espoon kaupunki yhdessä Helsinki Business Hubin kanssa osallistuivat messuille yritysdelegaation kanssa vuonna 2019.

Korona-aikana kansainväliset tapahtumat ovat luonnollisesti siirtyneet pääosin verkkoon. Espoon ja Shanghain ystävyyskaupunkiyhteistyö on jatkunut ja vuoden 2020 CIIE-tapahtuma järjestettiin osittain virtuaalisesti. Espoon kaupunki oli näkyvästi esillä Shanghain kaupungin järjestämässä ystävyyskaupunkifoorumissa, jossa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä korosti yhteistyön tärkeyttä ja kestävään kehitykseen panostamista.

Air0:n ilmanpuhdistin.
  • Yrittäjyys