Pasi Kauppinen

  • Musiikki
10.11.2021 12.50Päivitetty: 17.8.2023 7.45
Viulisti pitää viulua sylissä.
Kuva: Esko Keski-Oja

Alttoviulu

Soittoharrastukseni alkoi siitä hetkestä, kun lainasin ukkini viulua. Aloitin opinnot Lappeenrannan musiikkiopistossa, jossa soitin vaihtui myöhemmin alttoviuluun konserttimestari Kalevi Tarvaisen suosituksesta. Ihastuin alton tummaan, kauniiseen ääneen, ja ammatinvalintakin alkoi pikkuhiljaa selkiytymään.

Jatkoin opintoja Sibelius-Akatemiassa Eija Hirvosen, Jouko Mansneruksen ja Atso Lehdon johdolla sekä myöhemmin Israelissa Daniel Benyaminin opissa. Tapiola Sinfonietta tuntui mielenkiintoiselta orkesterilta ja myös haastavalta työpaikalta, mitä kaipasin. Ajattelin, että siellä voisi oppia uutta. Vuodesta 1988 olen ollut Tapiola Sinfoniettassa alttoviulunsoittajan vakanssilla.

Vapaa-aikaani kuuluu muun muassa ulkoilua, vapaaehtoistyötä lähetysjärjestössä sekä shakkia ja frisbeegolfia kaveriporukalla. Kesän kohokohtiin kuuluvat mökkeily ja vaellusretket esimerkiksi Lapissa. Näistä kaikista, ja uskosta, saan myös voimaa elämääni.

Työssä minulle on parasta yhteen hiileen puhaltamisen ja yhteisen tekemisen tuntu, jota olen Tapiola Sinfoniettassa saanut kokea paljon. On osaamista ja paloa, se on hyvin palkitsevaa.