Palloilu lisää liikkuvuutta

  • Liikunta
  • Hyvinvointi
21.12.2021 15.24Päivitetty: 21.12.2021 16.45
Palloiluun keskittyvä senioriliikuntaryhmä perjantaiaamuisin Laaksolahden urheilupuiston jalkapallohallissa. Ilmoittautumista ei tarvita. Tarkista aikataulu sivulta espoo.fi/ohjattuliikunta.Kuva: Tuija Holttinen

Teksti on julkaistu alunperin Espoo liikkuu -lehdessä 2/2021

Laaksolahden urheilupuiston jalkapallohallissa kokoontuu perjantaiaamuisin pieni mutta pirteä porukka. Kunto kehittyy ja kroppa vetreytyy erilaisia palloilulajeja yhdessä pelatessa.

Aamukymmeneltä alkavaan kuntoiluryhmään kiirehti marraskuisena perjantaina kuusi kuntoilijaa, sekä naisia että miehiä. Osa tulee kävellen lähistöltä, muutama muu omalla autolla tai bussilla. Palloilu tarjoaa ihan erilaista liikkumista kuin perinteiset jumpat ja kuntosaliliikunta, joten mukaan kannattaa tulla vähän kauempaakin. Kaikki ovat tervetulleita ja liikunnanohjaaja Tuomo Virtanen toivookin mukaan lisää liikkujia, sillä iso halli mahdollistaa monenlaiset palloilut. Ja mitä enemmän ryhmään tulee liikkujia, sitä paremmin saadaan pelejä aikaan.

– Olemme syksyn aikana pelanneet ainakin sulkapalloa, jalkapalloa, pesäpalloa, lentopalloa ja tänään kokeillaan tennik­sen tyyppistä softpalloa lyhyillä tukevilla mailoilla.

Virtanen mainitsee, että kokeiltavaksi on vielä tulossa ainakin frisbee-golf ja miksei perinteisen golfinkin lyöntejä voisi harjoitella. Monipuolisuus ja uusien lajien kokeilu on tämän ryhmän juttu. Kaikki ovat olleet innokkaasti mukana ja moni laji on ilahduttanut ryhmäläisiä yllättävästi.

– Meillä on käytössä valtavan kokoinen, siisti ja turvallinen halli. Pehmeä tekonurmi joustaa ja vaimentaa hyppyjä ja askelia, ja tilaa on vaikka kuinka. Palloilulajeista löytyy paljon todella kivoja vaihtoehtoja, jotka sopivat mainosti myös ikääntyneille. Liikeradat ovat monipuolisia, kehoa tulee käytettyä eri tavalla kuin perusjumpassa, ja tasapainokin kehittyy ihan huomaamatta.

Tämän voi todeta juuri tänäänkin softball-mailojen kanssa pallon perään kurkottelevien pelaajien liikkeistä. Palloa vastaan juostaan verkolle, välillä otetaan vauhdikkaita askelia sivuille ja taaksepäin, lyöntiä kurotellaan oikealta ja vasemmalta ja suu pysyy hymyssä – keskittymisestä huolimatta. Lähes jokaiselle pallottelu tuo lämpimän olon jo viiden minuutin jälkeen. Silloin vaihdetaan pelikaveria ja hörpätään vesipullosta.

– Käyn myös maanantaisin Tuomon senioriryhmässä EBK-Honka-areenassa. Ei ole hyvä jäädä paikoilleen, toteaa koko syksyn mukana ryhmässä ollut Seppo.

– Laaksolahden urheilupuisto on tosi upealla paikalla keskellä kaunista luontoa, Leppävaarasta perjantaiaamun palloiluun bussilla kulkeva Raili kertoo.

– Tykkään monipuolisesta liikunnasta ja Tuomo keksii meille aina mukavia lajeja kokeiltavaksi.

Teksti Tuija Holttinen

  • Espoo liikkuu -lehti