Pakopelejä Espoon yhteislyseossa

  • Opetus
26.1.2022 10.23
Opettajat pakopelihuoneessa.
Sissi Kangasniemi ja Suvi Järvenpää ratkomassa pulmiaKuva: Suvi Järvenpää

Lukuvuonna 2021-2022 neljännen periodin 8-palkilla järjestettävä wTO03 Build Your Own Escape Room on kurssi, jolla opit luovaa ongelmanratkaisua, pääset pelaamaan erilaisia pakopelejä ja jopa kehittämään oman pakopelisi! Kurssia vetävät pakopelikonkarit Sissi Kangasniemi ja Suvi Järvenpää.Tässä artikkelissa viime vuoden kurssilaiset Laura ja Mariel kertovat kokemuksestaan.

Viime vuonna pakopelikurssi sai alkunsa pienellä tutustumisella, jonka jälkeen saimmekin jo kertoa vähän omista kokemuksistamme pakopelien kanssa. Kurssilaisista monilla ei ollut ennestään kovinkaan paljoa kokemusta pakopeleistä, mikä ei onneksi haitannut ollenkaan. Kurssiin ei siis vaikuta, vaikka sinulla ei olisi ennestään minkäänlaista kokemusta pakopeleistä vaan jokainen kurssilainen on samassa lähtöpisteessä. 

Kurssi on todella monipuolinen ja soveltuukin varmasti oppilaalle, joka tykkää päästä kokeilemaan uusia asioita. Kurssille voi siis osallistua kuka vain. Kurssilla me opimme todella paljon uutta ja saimmekin paljon uusia ystäviä. Pääsimme myös mukaan Helsingin yliopistosta valmistuvan Hannan päättötyöhön. Me pääsimme kyselemään Hannalta kysymyksiä pakopeleihin liittyen ja pelaamaan jopa pari eri peliä hänen ansiostaan.

Kurssin alussa tutustuimme erilaisiin pulmapeleihin, arvoituksiin ja pelasimmekin joitain niitä englanniksi. Tämä loi hyvää pohjaa ja käsitystä pakopeleistä, minkä jälkeen pääsimmekin pelaamaan Running Rabbit -yrityksen tuottamaa pakopeliä.

Kurssimme kohokohta oli ehdottomasti pakohuoneiden pelaaminen Helsingissä sekä ulkopakopelin pelaaminen Karakalliossa. Näiden lisäksi pääsimme myös tekemään oman pakopelimme ihan alusta loppuun asti. Opiskelijat jaettiin pieniin ryhmiin tai pareiksi. Jokainen ryhmä teki oman pakopelin Hannan luennon perusteella, jossa hän kertoi kuinka itse voi tehdä pakopelejä. Hannan luennossa selvisi myös, kuinka oikeat pakopeliyritykset luovat fyysiset pakohuoneet ja kuinka he suunnittelevat ne alusta loppuun. Pakopeliin tuli suunnitella aihe, luoda peli etäopetuksen merkeissä sähköisesti sekä keksiä siihen pulmat. Oman pakopelin tekemiseen meillä oli hyvin aikaa ja lopulta, kun jokainen ryhmä oli saanut omansa valmiiksi, pääsimme pelaamaan toistemme pallopelejä. 

Vaikka kävimmekin kurssin etänä, saimme siitä hyvin paljon irti. Pääsimme etäilystä huolimatta tapaamaan muut kurssilaiset ja pelaamaan pakopelejä yhdessä. Muutkin kurssilaiset voivat varmasti suositella tätä kurssia hyvin mielin muille innokkaille opiskelijoille.

Laura Saveljev ja Mariel Korjus

Leppävaara
  • EYL