Marja Talka

  • Musiikki
10.11.2021 14.00Päivitetty: 17.8.2023 7.45
Oboen soittaja pitelee oboeta käsissä.
Kuva: Esko Keski-Oja

Oboe, varaäänenjohtaja

Aloitin oboensoiton 9-vuotiaana Lappeenrannan musiikkiopistossa vuonna 1981 Timo Lehtosen innoittamana. Musiikkiluokkien ja musiikkiopiston yhteistyö oli kannustavaa, ja Lappeenrannassa oli mahdollisuus soittaa monissa puhallinorkestereissa ja kamariyhtyeissä.

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa kävin vuodesta 1987 alkaen. Sieltä pääsin esittävän säveltaiteen puolelle, josta valmistuin vuonna 2001. Opettajinani toimivat Sven-Erik Paananen, Jorma Valjakka, Jouko Teikari ja Aale Lindgren, jonka kannustamana hain paikkaa Tapiola Sinfonietasta ja pääsin orkesteriin vuonna 1994.

Olen onnellinen, että olen saanut olla osa Tapiola Sinfoniettaa jo 25 vuotta. Tuona aikana olen oppinut tuntemaan kollegoitani yhä paremmin, ja voinut siten syventää musiikillisia kokemuksiani. On hienoa, että ohjelmistomme on monipuolista. Soitan mielelläni Bachia, Schumannia ja Mozartia. Toimenkuvaani kuuluu myös englannintorven ja oboe d’amoren soitto, joista englannintorvi on minulle kovin rakas ehkä sen hiukan matalamman äänenalan vuoksi. Pidän erityisesti myös poikkitaiteellisista konserteista, ja koen yleisötyön tekemisen hyvin mielekkääksi.

Saan voimaa omasta perheestä, arkisista asioista ja liikunnasta. Klassisen musiikin lisäksi kuuntelen hyvin tehtyä viihteellistä musiikkia vaikkapa juoksulenkillä. Viihdyn myös puutarhahommissa, koska siinä näkee oman työn tuloksen välittömästi.

  • Tapiola Sinfonietta