Kroppa jumittaa jos liikunta jää väliin

  • Liikunta
  • Hyvinvointi
21.12.2021 13.58Päivitetty: 21.12.2021 16.45
Pirkko Vettentaus, Birgit Paju ja Rita Eväsoja ehtivät vaihtaa myös kuulumiset kuntoilun yhteydessä. Kuvassa oikealla myös Mervi Tahko.Kuva: Markku Jokinen

Teksti on julkaistu alunperin Espoo liikkuu -lehdessä 2/2021

Liikunnanohjaaja Joonas Meuronen on syksystä asti ollut vetämässä erityisryhmille suunnattua omatoimista kuntosaliharjoittelua Espoonlahden uimahallin kuntosalilla maanantai-iltaisin.

– Meillä on tiivis noin kymmenen hengen porukka, joka on käynyt maanantaisin treenaamassa pitkään – osa varmaan jo kymmenen vuotta, sanoo Joonas Meuronen, joka itse siis on ryhmän tuoreimpia tulokkaita.

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin kertoo, että mukaan mahtuu ja on tullutkin myös uusia osallistujia.

– Kaikki uudet kuntoilijat on otettu lämpimästi vastaan, tänne on helppo tulla mukaan. Meillä on täällä hyvä fiilis.

Hyvä fiilis tulee tietysti liikunnasta, mutta lähes yhtä tärkeää on päästä vaihtamaan kuulumisia. Maanantain kuntosalitunti alkaa yhteisellä, noin viiden minuutin lämmittelyllä ja päättyy lyhyeen venyttelyyn. Muun ajan jokainen tekee laitteilla oman ohjelmansa ja tarpeensa mukaan. Jo vuosikausia tällä tunnilla käynyt Birgit Paju on yksi ryhmän hyvän hengen ylläpitäjistä. Hän tutustuttaa uudet ja vanhat ja siinä ohella huolehtii oman kuntonsa ylläpitämisestä.

– Tänään on syksyn viimeinen tunti,
mutta keväällä taas jatketaan. Tässä hoituu niin fyysinen kuin sosiaalinenkin hyvinvointi, ja tänne on niin helppo tulla, kun ei tarvita mitään ilmoittautumista, pirteä Birgit-rouva sanoo.

– Minä neuvon ja avustan tarvittaessa esimerkiksi laitteiden säädössä, mutta paljon tulee myös juteltua siinä treenaamisen ohessa. Pois tunnilta ei haluta jäädä. Jos joku kerta jää väliin, huomaa heti kropassa huonon olon. Hyvä lihaskunto ja liikkuvuus auttavat niin paljon arjen touhuja, Joonas Meuronen muistuttaa.

Teksti Tuija Holttinen

  • Espoo liikkuu -lehti