Kommunikaation tärkeys korostunut etätyöskentelyssä Aivo Healthilla

  • Yrittäjyys
  • Työ
20.4.2020 11.27Päivitetty: 26.8.2021 11.31

Aivo Health, Inc. on Suomessa ja Yhdysvalloissa toimiva yritys, joka työstää digitaalista terveyspalvelua kroonista kipua varten. Koronatilanteen aikana tällaisten palveluiden kysyntä kasvaa. Toimitusjohtaja Mika Marjalaakson mukaan yrityksessä on tehty etätöitä jo ennenkin, mikä on helpottanut työskentelyä koronatilanteen aikana.

Mitä teidän yritykselle kuuluu tällä hetkellä? Mitä kaikkea on työn alla?

Olosuhteet huomioiden, meille kuuluu varsin hyvää tällä hetkellä. Välillisesti tämä korona-tilanne toki vaikuttaa meihinkin, kaikkien arki on muuttunut ja se pakottaa sopeutumaan. Tällä hetkellä valmistelemme kliinistä tutkimusta jonka suoritamme Yhdysvalloissa.

Onko yrityksenne tehnyt yhteistyötä jonkin Business Espoo –verkostoon kuuluvan toimijan kanssa?

Emme. Business Finland kuitenkin on meille strateginen yhteistyökumppani, joka on mahdollistanut voimakkaat panostukset tuotekehitykseen, jota ilman emme olisi päässeet minnekään.

Mikä on tärkein oppi tai oivallus, joka on syntynyt koronapandemia-tilanteen takia?

Maailman suhteen tässä on varmaan itse kukin oivaltanut sekä yhtä että toista liittyen siihen, kuinka nopeasti voidaan saada aikaan muutosta. Yrityksemme kohdalla ainakin yksi asia nousee esille. Olemme kohtalaisen pieni tiimi, meitä on noin 15 henkeä, joista 5 ovat Chicagossa ja loput täällä Suomessa. Tästä syystä olemme jo ennestään tottuneita työskentelemään etänä ja tekemään yhteistyötä eri paikoista ja aikavyöhykkeistä riippumatta. Siitä huolimatta olemme nyt huomanneet, että kun kaikki tekee kotoa käsin töitä, niin tietyllä tavalla kaikki ovat enemmän tasavertaisia. Ennen nimittäin osa saattoi olla fyysisesti samassa huoneessa, ja osa etänä. Tällä on vaikutuksia kommunikaatioon.

Mitä toiveita yrityksellänne on yrityspalveluihin liittyen?

Ei erityisiä toiveita.

Miten tilanne on vaikuttanut yrityksenne toimintaan?

Aiempaan vastaukseen viitaten, päivittäiseen toimintaan, ei kovin paljon. Kommunikaation merkitys korostuu tietty. Liiketoiminnan näkökulmasta sen sijaan tällä voi olla jopa positiivinen vaikutus meihin. Tarjoamme personoitua kroonisen kivun hoitopalvelua joka toimitetaan digitaalisesti älypuhelimen kautta. Tämän tyyppisille palveluille on nyt kova kysyntä, sillä harva haluaa mennä lääkärin vastaanotolle koronatartunnan pelosta johtuen. Tämän kaltaiset palvelut myöskin keventävät terveydenhuoltotoimijoiden jo raskasta taakkaa, jolloin he voivat keskittyä enemmän koronapotilaiden hoitoon.

Onko tänä aikana syntynyt jotain uusia toimintatapoja, jotka jäävät käyttöön?

Ei vielä, mutta voi hyvin olla, että sellaisia syntyy tässä vielä. Toivotaan kuitenkin, että tilanne palaa jokseenkin normaaliksi mahdollisimman pian jotta voimme kaikki taas nauttia toistemme seurasta kasvotusten.

Tutustu yritykseen heidän verkkosivuillaan. (ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

Yrityksen henkilökuntaa.
  • Yrittäjyys