Jussi Tuhkanen

  • Musiikki
10.11.2021 12.19Päivitetty: 28.3.2022 8.22
Viulusti pitää viulua kädessä kuin kitaraa.
Kuva: Esko Keski-Oja

Alttoviulu, äänenjohtaja

Ensimmäinen selkeä musiikista, tai tarkemmin sanottuna äänestä, syntynyt vaikuttumisen kokemus on orkesterin viritys Savonlinnan Oopperajuhlilla varmaan joskus 1980-luvun loppupuolella. Kiitos mummolle lipuista!

Suurin yksittäinen syy sille, että minusta tuli muusikko, on ensimmäisen alttoviulunopettajani, Emil Langbordin tapaaminen herkässä 16 vuoden iässä. Siihen asti olin totisesti mennyt sieltä, missä aita on matalin, mitä tuli soittotunneille harjoittelemiseen. Langbordin opissa aloin ensimmäistä kertaa aidosti pitämään harjoittelusta.

Lähinnä Suomessa pitkään ja hartaasti tapahtuneiden opintojen jälkeen sain onnekseni työskennellä oikeastaan kaikissa helsinkiläisissä orkestereissa ennen valintaani Tapiola Sinfonietan äänenjohtajaksi vuonna 2018.

Pidän orkesterissamme sen musiikillisesta kaikkiruokaisuudesta, erittäin hyvästä yhteishengestä, sekä siitä synergiasta, joka syntyy Tapiola Sinfoniettan kokoisen orkesterin, sekä itselleni tärkeän Kamus-kvartetin työskentelyn lomittumisesta.

Töiden ulkopuolella jatkan kaikkiruokaisuuden tiellä niin musiikin kuuntelun, kuin myös itselleni rakkaan ruoanlaiton parissa.

  • Tapiola Sinfonietta