Janne Ovaskainen

  • Musiikki
10.11.2021 14.52Päivitetty: 17.8.2023 7.46
Trumpetisti pitää trumpettia käsissään.
Kuva: Esko Keski-Oja

Trumpetti, varaäänenjohtaja

Olen kasvanut musiikin maailmassa vauvasta asti. Isäni toimi musiikinopettajana ja johti puhallinorkesteria kotikaupungissani Rovaniemellä. Ollessani 6-vuotias asuimme vuoden Jäämeren rannalla Pohjois-Norjassa. Siellä kuulin paikallista puhallinorkesteria ja innostus trumpetinsoittoon syttyi. Vanhempani lupasivat, että saisin ryhtyä soittamaan alttotorvea, jos saisin siitä äänen − ja minähän sain. Torvi vaihtui trumpettiin 8-vuotiaana, kun pääsin opiskelemaan Lapin musiikkiopistoon ja soittamaan Rovaniemen maalaiskunnan puhallinorkesterissa. Pääsoittimeni oli tässä vaiheessa vielä piano. Lukion jälkeen aloitin opinnot Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla, josta valmistuin musiikin maisteriksi 2001.

Minusta piti tulla musiikinopettaja, mutta minusta tulikin orkesterimuusikko. Tapiola Sinfoniettaan tuli paikka auki vuonna 2000, sopivasti opintojeni loppuvaiheessa, ja olin todella iloinen saadessani tämän paikan. Olen soittanut koko orkesterimuusikon urani Tapiola Sinfoniettassa lukuun ottamatta urani ensimmäistä vuotta, jolloin työskentelin Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.

Työssäni nautin eniten nimenomaan soittamisesta. Soitan mielelläni musiikkia, joka on kaunista ja melodista. Myös rytminen musiikki on lähellä sydäntäni, ja vastapainona työlleni kuuntelenkin vapaa-ajallani jukeboksista mieluiten latino-, jazz- tai groove-musiikkia. Musiikin lisäksi nautin ja saan virtaa jääkiekon pelaamisesta, puuhommista mökillä ja perheen kanssa puuhailusta. Käytettyjen autojen ostaminen, myyminen ja ennen kaikkea siivoaminen on minulle enemmän kuin vakava harrastus.

  • Tapiola Sinfonietta