Ilkka Hongisto

  • Musiikki
10.11.2021 14.33Päivitetty: 17.8.2023 7.46
Soittaja pitää käyrätorvea sylissä.
Kuva: Esko Keski-Oja

Käyrätorvi, varaäänenjohtaja

Kasvoin musiikin ympäröimänä muusikkokodissa Järvenpäässä. Lisäksi suuri osa vanhempieni ystävistä oli muusikoita, joten esikuvia musiikkialalle tähtäämiseen ei tarvinnut hakea kaukaa. Musiikkiammattiin pääseminen oli kuitenkin monen mutkan takana. Nuoruudessani soittelin eri soittimia sekaisin, paneutumatta perusteellisesti oikein mihinkään. Teini-iän lopulla pääsoittimekseni vakiintui käyrätorvi.

Musiikkiopintoihin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan päädyin kokeiltuani ensin intoani Lahden ammattikorkeakoulun ympäristöinsinööriopinnoissa, mutta musiikki veti lopulta liian väkevästi puoleensa. Sibelius-Akatemiassa opettajinani oli ensin Kalervo Kulmala, ja myöhemmin Tapiola Sinfoniettan oma Tero Toivonen, jonka kanssa saan ilokseni soittaa nykyään päivittäin.

Tapiola Sinfoniettassa aloitin uutenavuotena 2018, samaan aikaan, kun olin opintojeni kanssa loppusuoralla. Töiden ulkopuolella (ja osin töissäkin) soitan kitaraa ja pianoa, sävellän, ja uusimpana haltuunottona harjoittelen bluegrass-banjon soittoa. Silloin tällöin löydän itseni pelaamasta jalkapalloa tai lukemasta kestävään talouteen liittyvää kirjallisuutta.

  • Tapiola Sinfonietta