Day of Hiphop

  • Kulttuuritapahtumat
Julkaistu: 13.10.2021 12.54
Nuori, iloinen mies hiphop-tapahtumassa.
Miro on 15-vuotiaasta alkaen toteuttanut vuosittain omia hiphop-tapahtumia tai avustanut muissa nuorten tapahtumissa. Kuvassa Kannusalissa 2015.Kuva: Heidi-Hanna Karhu

"Day of Hiphop on nuorille suunnattu avoin ja ilmainen musiikkitapahtuma, joka on toteutettu jo kuusi kertaa eri puolilla Espoota. Ajatus Day of Hiphopiin syntyi, kun huomasin, että nuorten tapahtumia ei järjestetä Espoossa tarpeeksi. Päätin alkaa toteuttaa tapahtumaa kutsuen muita nuoria mukaan suunnitteluun ja ideointiin. Tapahtuma tukee nuoria antamalla heille mahdollisuuden päästä itse lavalle esiintymään, nähdä omia lempiartistejaan ja osallistua tapahtumapäivän järjestelyihin.

Day of Hiphop Vol 5 -tapahtuma järjestettiin Sellon kauppakeskuksessa 15.11.2013 klo 16-20.30. Tapahtuman suunnittelu aloitettiin puoli vuotta ennen tapahtumaa.

Tapahtumaa varten haettiin ja saatiin Espoon kaupungin kulttuurilautakunnalta kohdeavustusta. Sellon kauppakeskus ja Leppävaaran seurakunta auttoivat tapahtuman järjestämisessä.  Avustuksilla kustannettiin tekniikkatarpeet, backstage-ruokailut, markkinointi, artistien keikkapalkkiot ja matkakulut.

Suunnittelimme yhdessä Sellon kauppakeskuksen kanssa tapahtuman soittosuunnan ja lavan rakennuksen kauppakeskuksen liikkeet huomioiden. Olin vastuuhenkilönä niin suunnittelussa kuin järjestämisessäkin. Rekrytoin talkooavuksi 15 nuoria hoitamaan tehtäviä eri pisteille, kuten arvonta- ja riimiskabapisteelle, backstagelle sekä auttamaan artistien ohjaamisessa. Tapahtuman äänentoiston hoiti Vesatel Oy.

Tein poliisille tapahtumailmoituksen yleisötilaisuudesta sekä pelastussuunnitelman Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle. Liikkeet ja ravintolat huomioitiin tarkkailemalla musiikin ulostulodesibelejä sekä tauottamalla tapahtumaa päivän mittaan, jotta meluhaittoja ei syntyisi.

Tapahtumaa mainostettiin Facebookissa sekä Sellon kauppakeskuksessa äänimainoksin ja julistein, jotka suunnittelin ja kaverini toteutti. Järjestimme myös kuukausi ennen tapahtumaa muutamia markkinointitempauspäiviä kauppakeskuksessa, jossa oli esillä 12 m x 2 m suuri lakana tapahtuman nimellä painettuna. Lakana väritettiin nuorten omilla nimmareilla, ja samalla kerroimme tapahtumasta. Lopuksi lakana ripustettiin Sellon kattoon.

Tapahtuma keräsi 300 nuorta paikalle. Sana oli kiirinyt myös muille lähipaikkakunnille, ja paikalle saapui myös kaveriryhmiä Vantaalta, Pornaisista ja Nummelasta.

Tapahtumaa on järjestetty syksystä 2011 alkaen, jolloin innostuin tapahtumien järjestämisestä. Ensimmäisellä kerralla tapahtumalla ei ollut juurikaan budjettia, koska kaikki esiintyjät olivat nuoria aloittelevia artisteja ja paikkana oli Nuorisotila Sentteri Suvelassa. Nykyään sisältö on kehittyneempää ja pääartisteja on tuotu Suomen kärkinimien joukosta. Myös markkinointi ja budjetti ovat alkuvuosista kasvaneet yhä suuremmiksi ja tapahtumasta on muodostunut toimiva konsepti. Olemme menneet alkuvuosista monta askelta eteenpäin ja tapahtuma on saanut vakioyleisöä espoolaisista nuorista."

toukokuussa 2016,
Miro Kotonen
Day of Hiphop

Leppävaara