Erityisryhmien uima- ja kuntosalirannekkeiden hakemusten käsittelyssä on ruuhkaa

1.2.2023 11.25Päivitetty: 22.5.2023 13.38
Kuvassa Matinkylän uimahallin allas ja päädyn lähtöteline.
Kuva: Roope Permanto

Olemme saaneet suuren määrän erityisryhmien uima- ja kuntosalirannekkeiden hakemuksia liikunta ja urheilupalveluihin. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja pahoittelemme viivästystä. Normaali käsittelyaika on noin 2-4 viikkoa.

Erityisrannekkeen voi lunastaa ilman hakemusta uimahallin kassalta, kun näyttää EU-vammaiskortin, näkövammaiskortin tai Kela-kortin, jonka merkintä. Kuntosalirannekkeen voi lunastaa myös kaupungin asiointipisteestä.

Muissa tapauksissa erityisryhmien rannekkeen voi hakea kaupungin liikuntapalveluista. Lisätietoja erityisryhmien rannekkeiden hakemisesta sekä etuihin oikeuttavista perusteista löytyy Espoon kaupungin sivuilta. Näissä palveluissa on nyt viivettä.

Erityisryhmien rannekkeet ovat henkilökohtaisia ja voimassa vuoden lunastuspäivästä, minkä jälkeen ne voidaan ladata uudestaan.

Erityisryhmien uimaranneke käy kaikissa Espoon kaupungin uimahalleissa. Erityisryhmien kuntosaliranneke on voimassa Espoon kaupungin kuntosaleilla niiden vapaaharjoitteluaikoina.

Espoon kaupunki järjestää erityisryhmille myös erilaisia ohjatun liikunnan tunteja, joihin ilmoittautuminen tai osallistuminen ei vaadi hakemuksien tekemistä. Erityisryhmien ohjatun liikunnan tunteja voi etsiä ohjatun liikunnan hausta(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan).