Ryhmäperhepäiväkoti Kissankulma

Kissankulman ryhmäperhepäiväkoti sijaitsee Laaksolahden päiväkodin yhteydessä. Teemme tiivistä yhteistyötä päiväkodin kanssa. Olemme auki tällä hetkellä klo 7.45-16.15 perheiden tarpeen mukaisesti.

Kissankulma sijaitsee Laaksolahdessa rauhallisella ja vehreällä pientaloalueella. Hyödynnämme lähialueen toiminta- ja oppimisympäristöjä arjen toiminnassa, retkeilemme ja ulkoilemme paljon.

Ryhmätilojen lisäksi käytössämme on päiväkodin sali, jossa järjestämme liikuntaa, musiikkitoimintaa ja päiväkodin yhteisiä tapahtumia ja juhlia. Kissankulmalla on oma piha-alue, sekä mahdollisuus käyttää päiväkodin piha-alueita, joissa lasten on turvallista leikkiä ja liikkua. Pihat kunnostetaan ja piharemontti alkaa B-talon pihasta elokuussa 2021. Remontin ajan toimitaan vain toisessa pihassa.

Kissankulma tarjoaa perheille turvallista, lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa, lapsen vahvuuksista lähtevää, kannustavaa ja rohkaisevaa varhaiskasvatusta. Painotamme toiminnassa pienryhmätoimintaa, jossa lapsilla on rauhaa toimia ja saada aikuisen huomiota osakseen. Lisäksi toiminnassamme korostuu lasten kanssa liikkuminen, leikki ja lasten osallisuus.

Arvioimme ja kehitämme toimintaamme säännöllisesti koko Kissankulman ja Laaksolahden henkilökunnan kesken. Oman henkilökunnan lisäksi yksikössä työskentelee laaja-alainen varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Teemme yhteistyötä varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuriopettajan, neuvolan, lasten terapeuttien ja opettajien kanssa.

Kestävä kehitys Päiväkodissamme painottuu kestävän kehityksen kasvatus. Olemme toimineet Vihreä lippu - toiminnassa vuodesta 2009. Vihreä lippu toiminnan teemoina ovat olleet jätteiden lajittelu, lähiympäristö, energia, ystävyyssuhteiden lujittaminen, kiusaamisen ehkäisy, vesi ja terve elämä. Kestävä kehitys liittyy kaikkeen toimintaamme. Tavoitteena on lapsen ympäristöherkkyyden herättäminen ja kestävien toimintatapojen oppiminen jo pienestä pitäen. Vuonna 2021-2022 teemanamme on kestävä kulutus.

Viestintä ja yhteistyö huoltajien kanssa Lapsen aloittaessa varhaiskasvatuksen sovimme vanhempien kanssa aloituskäytännöistä. Suosittelemme lapsille noin 1-2 viikon harjoitteluaikaa, jonka aikana lapsi tutustuu päiväkotiin vanhemman kanssa. Tutustumisjakso suunnitellaan yksiköllisesti. Koronan aikaan tutustumisjaksoja on painotettu pihaan.

Päivittäisten keskustelujen rinnalla, säännöllisesti toistuvat varhaiskasvatuskeskustelut, ovat tärkeä yhteistyömuoto koko varhaiskasvatuksen ajan. Keskusteluissa laadimme lapsikohtaisen varhais-kasvatussuunnitelman yhdessä perheen kanssa.

Järjestämme vanhempainillan syksyisin ja tarvittaessa myös kevätkaudella. Ryhmäperhepäiväkodin omasta toimintakalenterista voit seurata ryhmän toimintaa, tapahtumia ja tiedotteita.

Vanhempainryhmä Päiväkodissa ja ryhmiksessä toimii yhteinen vanhempainryhmä, jonka toimintaan halukkaat voivat osallistua. Tietoa vanhempainryhmästä saat ryhmästä ja ilmoitustauluilta.

Yhteystiedot

Ryhmäperhepäiväkoti KissankulmaLaaksolahdentie 1 A,02720 Espoo+358 46 877 1504

Postiosoite:PL 71304, 02070 Espoon kaupunki

Yhteyshenkilöt

Varhaiskasvatusyksikön johtaja Johanna Lemettinen +358 40 634 3952 johanna.lemettinen@espoo.fi

Linkit

Espoon varhaiskasvatussuunnitelma

Liittyvät palvelut

Katso toimipisteen tarkemmat tiedot Palvelukartasta(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)