Espoonlahden päiväkoti

Espoonlahden päiväkoti sijaitsee merellisessä Espoonlahden keskuksessa. Päiväkotia ympäröi oma, suuri ja monipuolinen piha erilaisille leikeille. Järjestämme pihalla ulkoilun aikana talvi - ja kesäliikuntaa. Omassa pihametsässä tehdään luontohavaintoja eri vuodenaikoina vahvistaen lasten luontosuhdetta. Päiväkodin välittömässä läheisyydessä sijaitsee uima- ja jäähallit sekä urheilukenttä.

Päiväkodin toiminta perustuu ajatukseen, että leikkiessään lapsi ajattelee, etsii, tutkii, löytää ja oppii. Varhaiskasvatuksessa kasvattaja kuuntelee, ohjaa ja rohkaisee lasta. Teemme yhteistyötä vanhempien kanssa ja kannustamme heitä osallisuuteen. Espoonlahden päiväkodissa on tällä hetkellä varhaiskasvatuspaikkoja 1-5-vuotiaille lapsille.

Käytämme päiväkodin tiloja monipuolisesti ja toimintaympäristöä muutetaan suunnitelmallisesti lasten tarpeiden ja omien leikki-ideoiden mukaan. Toimimme erilaisissa ryhmissä, joissa lasten osallisuus tulee näkyväksi ohjaavan kasvattajan kanssa.

Olemme "Vihreä lippu" päiväkoti. Olemme käsitelleet lasten kanssa kestävään elämäntapaan liittyviä teemoja, kuten veden ja jätteiden vähentäminen, sekä lelujen kierrätys. Lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioimme käsitellessämme lasten kanssa muun muassa hyviä tapoja ja ystävyyttä. Työyhteisömme on lempeä, turvallinen sekä lasta ja toisiamme kunnioittava.

Päiväkodissamme toimii myös 3-5 vuotiaiden lasten kerho Merikotkat

Yhteistyökumppaneita ovat alueen neuvolat, lähikoulut, liikunta- ja kulttuuritoimi, Espoonlahden seurakunta ja Espoon musiikkiopisto. Päiväkodissamme työskentelevät myös laaja-alainen varhaiskasvatuksen erityisopettaja sekä varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuri opettaja. Lapsen varhaiskasvatuksen tuen tarpeiden mukaan työskentelemme yhdessä perheiden kanssa yhteistyössä eri alojen terapeuttien ja perheneuvolan kanssa.

Espoonlahden päiväkoti on amk - harjoitteluverkostopäiväkoti.

Yhteystiedot

Espoonlahden päiväkotiEspoonlahdentie 6,02320 Espoo+358 40 639 4243

Postiosoite:PL 32305, 02070 Espoon kaupunki

Yhteyshenkilöt

Varhaiskasvatusyksikön johtaja Christa Markevitsch +358 40 639 4243 christa.markevitsch@espoo.fi

Hippiäiset puh. 046 877 1065 Käpytikat puh. 046 877 1064 Peipposet puh. 046 877 3211

Linkit

Espoonlahden päiväkodin kotisivu

Liittyvät palvelut

Katso toimipisteen tarkemmat tiedot Palvelukartasta(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)