Heiniemen päiväkoti

Elokuusta 2023 alkaen Heiniemen päiväkodissa toimii kaksi lapsiryhmää; Piiparit 0-3v sekä Puuhiset 3-5v. Piipareiden ryhmässä toimii kolme kasvattajaa (yksi opettaja ja kaksi hoitajaa) ja Puuhisissa kolme kasvattajaa (kaksi hoitajaa ja yksi opettaja). Päiväkodissa työskentelee myös laitosapulainen, joka vastaa pääsääntöisesti ruoista sekä yleisestä siisteydestä. Hän on myös päivittäin pienten ryhmän apuna siirtymätilanteissa.

Heiniemen päiväkoti sijaitsee Lippajärvellä, Heiniemen asuinalueen kupeessa. Sijaintimme antaa oivan mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn ja ulkoiluun. Päiväkodin läheisyydestä pääsee ulkoilemaan Heiniemen kävelyreittiä pitkin Lähderannan suuntaan sekä Träskändan puiston alueelle. Kesällä reitin varrelta voi poiketa metsäretkille lähimaastoon ja kävellä myös Lippajärven sekä Pitkäjärven rantoja myöten. Träskändan kartanon ympärille levittäytyvää puistoa käytämme usein retkikohteena isojen ryhmän kanssa. Pienten ryhmä retkeilee pääosin lähimetsissä sekä taloyhtiön takana sijaitsevan kävelyreitin varrella. Päiväkodin lähellä sijaitsee myös Auroran kulttuurikeskus, joka tarjoilee ihastuttavia kulttuurielämyksiä vuoden ympäri.

Heiniemen päiväkodissa lasten hyvinvoinnin perustana on tiivis yhteistyö perheiden ja varhaiskasvatuksen välillä. Toiminnan lähtökohtana on turvallinen, lapsen ja perheen tarpeita vastaava varhaiskasvatus, jossa lapsi kohdataan yksilöllisesti, vahvuuksia tukien ja rohkaisten. Lasten- ja perheiden osallisuus on meille tärkeää. Järjestämme pitkin vuotta yhdessä vanhempien kanssa tapahtumia, joista koko perhe voi nauttia. Kutsumme vanhemmat mukaan toteuttamaan toimintaa kanssamme. Ideoita uusista projekteista otamme myös vastaan mielellämme.

Lapsen aloittaessa päiväkodissa perheen on mahdollisuus tutustua päiväkodin arkeen 1-2 viikon ajan. Tutustumisaika suunnitellaan yksilöllisesti, perheen tarpeet huomioiden. Päivittäisten keskustelujen rinnalla säännöllisesti toistuvat varhaiskasvatuskeskustelut ovat tärkeä yhteistyömuoto.

Arjessa pidämme tärkeänä turvallisen ilmapiirin luomista. Tämä tarkoittaa kaikille selkeää päivärytmiä. Poikkeustilanteissa ennakoimme kertomalla lapsille tulevista muutoksista varhain. Ennakoitavuutta luomme arkeen myös toimintakalenterin avulla. Perheet voivat lukea sähköisestä toimintakalenterista tulevista tehtävistä, retkistä, tapahtumista ja päivän puuhista. Käytössämme on myös vanhemmille sähköpostitse lähetettävät kuukausikirjeet, johon kirjataan mitä olemme kyseisen kuukauden aikana tehneet ja mitä taitoja olemme erityisesti harjoitelleet.

Yhteystiedot

Heiniemen päiväkotiHeiniitty 6,02940 Espoo+358 40 636 7979

Postiosoite:PL 94308, 02070 Espoon kaupunki

Yhteyshenkilöt

Varhaiskasvatusyksikön johtaja Mari Frilund +358 40 636 7979 mari.frilund@espoo.fi

Lapsiryhmät: Puuhiset puh. 0468771650 Piiparit puh. 0438258922

Linkit

Heiniemen päiväkodin kotisivu

Liittyvät palvelut

Katso toimipisteen tarkemmat tiedot Palvelukartasta(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)