Tapiola

Tutustu Tapiolaan

Tapiola on taiteen, kulttuurin, liikunnan ja palvelujen elävä kaupunkikeskus. Suoraan Tapiolan metroasemalta avautuva vilkas alue muodostaa Suomen suurimman yhtenäisen kävelykeskustan.

Tällä hetkellä Tapiolassa on noin 9700 asukasta. Asukasmäärän odotetaan kasvavan 15 tuhanteen asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä.

Tapiolan joukkoliikenteellinen saavutettavuus parani vuonna 2017 metroliikenteen avautumisen myötä. Liikkuminen ja asiointi helpottui entisestään, kun uusi bussiterminaali otettiin käyttöön maaliskuussa 2019. Samalla Tapiolan läpi kulkeva Merituulentie avattiin liikenteelle.

Tapiolan kehittäminen ja rakentaminen jatkuvat tulevinakin vuosina säilyttäen kuitenkin historiallisen puutarhakaupunkimaisuuden. Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ympäristöä jäsennetään entistä kiinteämmäksi osaksi Tapiolan keskustaa, mutta Aarne Ervin arkkitehtuuria edustava keskustorni ja kävelykeskusta säilyvät vastaisuudessakin.

Kulttuuri on jatkossa entistä näkyvämmin esillä Tapiolassa, kun uudistunut Espoon Kulttuurikeskus, Näyttelykeskus WeeGee ja Kaupunkitapahtumat syventävät rooliaan alueen kulttuuritarjonnassa.

Tavoitteena on tehdä Tapiolan keskuksesta lähivuosien aikana entistä monipuolisempi alue, josta löytyvät sekä hyvät kaupalliset että keskeisimmät julkiset palvelut. Alueen viihtyisyyttä parannetaan entisestään korkeatasoisilla jalankulku- ja pyöräilyreiteillä sekä uusilla kohtaamispaikoiksi muodostuvilla aukioilla. Hyvät lähtökohdat muutoksille antavat jo käytössä olevat korkeatasoiset joukkoliikenneterminaalit sekä toimivat pysäköinti- ja huoltojärjestelyt.

Oletko rakennuttaja tai sijoittaja? Tutustu tarkemmin Tapiolan mahdollisuuksiin (englanniksi).

 

Lisätietoa Tapiolasta

Antti Mäkinen

Projektinjohtaja+358 50 593 1339

Tapiola, Otaniemi & Keilaniemi

Tapiola